Jens Petter Hauge scoret sitt første mål for Milan

Jens Petter Hauge (21) kom inn fra benken og scoret 3-1-målet.

Celtic - Milan 1-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Jens Petter Hauge ble byttet inn med drøyt ti minutter igjen av ordinær tid til bare siden andre kamp for Milan siden overgangen fra Bodø/Glimt.

Halvannet minutt på overtid fastsatte han resultatet til 3-1 for Milan i åpningen av Europaliga-gruppespillet.

– Jeg er veldig glad, spesielt når laget vinner og jeg kan score. Det var stort, sier Hauge.

Hauge ble spilt opp i midten og parkerte Shane Duffy, før han satte ballen iskaldt i mål til sin første nettkjenning som Milan-spiller.

– For en reise! Det er to år og fire dager siden han scoret for Aalesund 2 mot Hareid. Her scorer han for mektige, selveste AC Milan i Europaligaen, utbrøt TV 2-kommentator Espen Ween.

– Det er et lite stykke norsk fotballhistorie. Det er Milan vi snakker om, fortsatte Ween.

Bodø/Glimt fikk drøyt 50 millioner kroner for Hauge tidligere i oktober.

– De har lagt litt penger i ham. Normalt er det ikke en stor sum for Milan, men sånn som det er nå, er det likevel litt penger, så det er tydelig at de har troen på ham. Når han kommer inn og scorer, øker sjansene for en start for Hauge, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Milan-trener Stefano Pioli har vist tidligere at han er villig til å gi spillerne sjansen, og griper de den og presterer, får de spille mer senere. Det er på kantene Milan er dårligst forspent, og det er sannsynligvis lettest å spille seg inn der. Milan har et veldig tett kampprogram denne høsten, så jeg tror sjansen økter betraktelig for å få flere kamper og ikke minst kamper fra start, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener scoringen er viktig for Hauges fortsettelse i den italienske storklubben.

– Nå er han kommet til Milano og det hviler forventninger på hans skuldre etter det han presterte for Bodø/Glimt i kampen mot Milan, så at han scorer mål i en sånn kamp er en perfekt start. Det er bare å glede seg til det som kommer. Jeg tror han kommer til å få til store ting i Milan, sier Jesper Mathisen.

Jens Petter Hauge var ikke den eneste nordmannen på scoringslisten, for etter å ha blitt byttet inn til andre omgang, tente Mohamed Elyounoussi håpet for Celtic med sin redusering til 1-2 et kvarter før slutt. Den tidligere Sarpsborg- og Molde-spilleren headet inn et hjørnespark.

Milan ledet 2-0 til pause etter scoringer av Rade Krunic og Brahim Diaz.

– Vi startet veldig bra, og jeg må gi honnør til guttene for hvordan de startet kampen. Det er godt å gå til pause med en solid ledelse, men skrur du av i fotball, blir du straffet umiddelbart. Da jeg skulle inn, hadde de nettopp scoret 1-2-målet. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi avsluttet kampen, sier Jens Petter Hauge.

Kristoffer Vassbakk Ajer spilte hele kampen i midtforsvaret til Celtic.

Relatert