Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.
Norges landslagssjef Lars Lagerbäck. Foto: Ørn E. Borgen

Landslagsledelsen: – Vi står fremdeles for beskrivelsen

Alexander Sørloth hevder han aldri kalte landslagsledelsen for inkompetent. Dette svarer landslagsledelsen.

Alexander Sørloth uttalte seg til NTB torsdag kveld om striden med landslagsledelsen.

Lars Lagerbäck forklarte sin side av saken i en pressemelding gjennom Fotballforbundet tidligere torsdag, og Sørloth slo tilbake mot landslagssjefens uttalelser.

Sørloth hevder han aldri har kalt noen i trenerapparatet for inkompetente, slik Lagerbäck hevder. I tillegg sier Sørloth at det ikke stemmer at han ikke ønsket å kommentere saken, men at han ønsket å se pressemeldingen før den ble publisert, slik at han eventuelt kunne legge til noe. Det hevder han at han ikke fikk.

– Vi har hatt dialog med Alexander siden søndag og han fikk hele tiden muligheten til å uttale seg i saken. Han var kjent med at Lars ville fortelle sin versjon og at han samtidig ville beklage Kypros-uttalelsen. I dag informerte vi på forhånd at vi ville publisere saken uten kommentar fra Alexander, skriver mediesjef Svein Graff i en SMS til TV 2 etter Sørloths uttalelser torsdag kveld.

– Vi står for beskrivelsen

Lars Lagerbäck, Per Joar Hansen og Frode Grodås uttaler seg gjennom Graff i en SMS til TV 2:

– På grunn av Alexanders uttalelse og at det handler om et landslag, føler vi oss tvunget til å kommentere hva hans agent sier. Dette er ikke elitefotball for oss. Vi antar videre at det som agenten sier er Alexanders mening. I fire dager har vi gitt Alexander muligheten til å kommentere hva som skjedde og bekrefte at vi ble enige om å la saken ligge etter at han ba om unnskyldning for oppførselen.

– Hadde han gjort det, hadde vi ikke kommentert saken ytterligere. Dessverre har ikke Alexander samme mening som oss om hva som skjedde på møtet. Vi kan og vil si veldig tydelig at agentens uttalelse ikke stemmer overens med trenerteamets. Vi står fremdeles ved beskrivelsen vi ga tidligere i dag. Forøvrig vil vi ikke kommentere dette ytterligere, men vi vil håndtere dette internt. Skulle det dukke opp noe nytt, vil vi selvfølgelig informere om dette.

– Nå er det krangling i media

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener situasjonen rett og slett bare er trist, og reagerer på hvordan situasjonen er taklet i etterkant av lekkasjen fra spillermøtet.

– Dette er jo bare blitt en farse. Det er bare trist for hele landslaget og hele NFF at man skal dumme seg ut på den måten. Jeg vet ikke hva som er sant, og det får vi nok aldri vite heller. Det kan være begge har rett i noe, men det er i hvert fall to helt forskjellige oppfatninger av situasjonen, sier Mathisen og legger til:

– Det høres veldig rart ut at Sørloth sier en ting, så sier NFF en annen ting. Det er jo noen som bommer her. Dette skaper naturligvis mye støy, og det er vel det siste landslaget trenger nå etter det som ble levert mot Serbia og det trøkket som har vært rundt dem i det siste.

– Det at det lekkes ting fra et spillermøte er ikke bra for en sånn gruppe. Men etter at det har lekket ut, er jeg overrasket over at det har fått lov til å svirre av gårde og at ingen i ledelsen har tatt ansvar og kalt inn til et telefonmøte eller noe for å legge lokk på saken. Nå er det krangling i media, og det er rimelig uvanlig å se fra NFF sin side opp mot deres spillere, understreker Mathisen.