Rhys Williams fikk karrierens første innhopp i Champions League, her jubler han for seier med Jürgen Klopp.
Rhys Williams fikk karrierens første innhopp i Champions League, her jubler han for seier med Jürgen Klopp. Foto: Kenzo Tribouillard

Klopp hevder noen andre bestemte Liverpool-laget mot Ajax

Jürgen Klopp bestemte ikke hvem som startet mot Ajax, ifølge Liverpool-manageren selv.

Et svekket Liverpool som manglet viktige spillere som Virgil van Dijk, Alisson, Thiago og Joël Matip hadde noen utfordringer å bryne seg på da laget skulle tas ut mot Champions League-kampen mot Ajax. Avgjørelsene var det ikke Jürgen Klopp som tok.

– Det medisinske apparatet tok mer eller mindre ut laget, og så hadde vi noen spillere vi kunne velge mellom, forklarer Klopp med et smil til V sport og legger til:

– Det var fremdeles en god startellever, men i noen veldig viktige situasjoner er vi ikke vant nok med hverandre, og dermed så det iblant litt rustent ut. Men det er greit. Det er Champions League, det handler om å vinne. Jeg er veldig fornøyd.

Jordan Henderson kom inn for Curtis Jones til andreomgang, og også her måtte Klopp høre på sitt medisinske apparat.

– De sa til meg at «Hendo» ikke fikk spille 90 minutter. Okei, så da fikk han 45 minutter, og han gjorde det veldig bra, sier Klopp til BT Sport.

Ungguttene Curtis Jones og Rhys Williams fikk for øvrig begge sin Champions League-debut i Amsterdam.

– Må kjempe med det vi har tilgjengelig

Med en halvtime igjen av kampen byttet Klopp hele angrepsrekken. Sadio Mané. Mohamed Salah og Roberto Firmino gikk ut. Inn kom Diogo Jota, Xherdan Shaqiri og Takumo Minamino.

– Vi trengte friske bein og gjorde derfor tre endringer på topp. De var friske og de jobbet skikkelig hardt, sier Klopp.

Med et tett kampprogram og en tynnere spillertropp, blir det fort en del rullering på laget fremover.

– Det hjelper å kunne gjøre fem bytter i midtukekamper, for i de fleste av kampene blir vi nødt for å gjøre det, understreker Liverpool-manageren og legger til:

– Troppen er ikke så stor som den var for noen uker siden, og det må vi takle. Vi må kjempe med det vi har tilgjengelig, og det var det vi gjorde i kveld.

Relatert