Moe og Eikrem uenig før Europa League-starten: - Tror ikke det er en fordel

Det er fire år siden sist Molde var i et europeisk gruppespill, men før første kamp mot Dundalk er målet klart: Å gjøre det bedre en sist.

De med god husk skjønner at overnevnte mål blir en meget vanskelig oppgave. I sitt hittil siste gruppespill i Europa League i 15/16-sesongen vant Molde sin gruppe, foran storlag som Fenerbahçe, Ajax og Celtic. Det ble til slutt stopp i 16-delsfinalen mot Sevilla, som senere gikk hen og vant turneringen.

- Spør du meg, så er målet selvfølgelig å gjøre det bedre enn sist. Jeg tror vi får konsentrere oss om én og én her. Vi må gjøre gode prestasjoner borte og plukke med oss poeng. Hjemme kan vi slå hvem som helst, uansett om de heter «ditten» eller «datten», sier en offensiv Erling Moe, og får støtte av sin kaptein.

- He-he, altså vi håper jo at vi kan gå videre fra gruppen, men den er tøff. Selv om Rapid Wien og Dundalk ikke høres veldig sexy ut, så er det gode lag, sier Magnus Wolff Eikrem.

Første motstander på veien er altså irske Dundalk. Den lille klubben fra fra Irlands østkyst vant den hjemlige serien i fjor og skal delta i sitt andre europeiske gruppespill i klubbens historie.

- Det er spennende. Det er alltid litt ekstra når du møter lag du ikke kjenner så godt fra før, da ligger det en ekstra faktor der. Nå handler det om å få med seg alt man kan, og da må man begynne med en gang. Vi skal ut og vise hvem vi er, sier Moe bestemt.

Molde-treneren er nok også klar på at en borteseier i Irland kan bli avgjørende med tanke på avansement, spesielt når de to andre lagene heter Rapid Wien og Arsenal.

- Det er nok det enkleste laget i gruppa om vi ser på nasjoner og sånne ting, men vi skal vokte oss veldig med å ta ting på forskudd. De har kommet seg til et gruppespill, de også, og de fortjener den respekten som alle gjør. Dundalk er bedre enn mange tror, sier Moe.

Torsdagen kamp spilles på Tallaght Stadium i den irske hovedstaden Dublin, da Dundalks hjemmebane, Oriel Park, ikke innfrir UEFAs banekrav. Kampen vil også bli spilt uten publikum, men hva det har å si for Molde, er Moe og Eikrem uenig i:

- Jeg tror ikke det er en fordel, for vi liker jo det trøkket. Noen av de største opplevelsene vi har hatt i Europa er fra der det har vært en heksegryte. Det gjør noe med oss og jeg tror vi alle ville ha syns det hadde vært kulere med folk på tribunen, sier Moe, men hans kaptein har en litt annen oppfatning.

- De er en fordel å spille uten publikum, det er jo det. Det har vi sett på alle resultat. Men det hadde jo vært mye kjekkere med full stadion og trøkk, det er nok mange som ville vokst på det. Men det er en fordel, avslutter Eikrem bestemt.

Hvem av de to som får rett finner vi nok uansett ut av i morgen. Du kan se kampen på TV 2 Zebra og sumo fra klokken 18.30.

Relatert