Frisk Asker-spilleren Mats Hildisch (18) pådro seg en permanent ryggmargsskade etter å ha kollidert med målburet i en U21-kamp i ishockey lørdag.
Frisk Asker-spilleren Mats Hildisch (18) pådro seg en permanent ryggmargsskade etter å ha kollidert med målburet i en U21-kamp i ishockey lørdag. Foto: Finn Eriksen/ Frisk Asker

Mats (18) uttaler seg for første gang etter den alvorlige skaden

– Jeg setter utrolig pris på alle støttende meldinger, skriver Mats Hildisch, som denne uken fikk påvist permanent skade på ryggmargen etter at han skadet seg i en hockeykamp.

Frisk Asker-spiller Mats Hildisch (18) pådro seg et brudd i nakken under U21-hockeykampen mellom Frisk Asker og Lørenskog lørdag. 18-åringen fikk denne uken påvist permanente skader i ryggmargen, som har ført til lammelser.

Nå har han uttalt seg for første gang etter den tragiske ulykken.

– Som mange av dere vet har jeg fått en alvorlig skade. Under en hockeykamp fikk jeg brudd i nakken og en skade på ryggmargen, skriver Hildisch i et innlegg på Instagram.

Han skriver videre at han blir flyttet til et rehabiliteringssenter førstkommende mandag.

– Jeg er klar for å jobbe mer enn noen gang. Jeg setter utrolig pris på alle støttende meldinger og dere er gull å ha i denne situasjonen, avslutter Hildisch etterfulgt av #7, som er draktnummeret hans.

– Fryktelig tungt

Hildisch hadde et sammenstøt med målet under lørdagens kamp. Han skal ha blitt hektet av en motstanderkølle på vei mot Lørenskogs mål og kollidert med stolpen i stor fart, med hodet og overkroppen først.

Etter å ha blitt operert natt til søndag kom legene frem til at 18-åringen har pådratt seg en permanent ryggmargskade som har ført til lammelse.

– Det har vært en fryktelig tung og trist dag. Hele situasjonen er uvirkelig. Vi har snakket mye sammen i dag og prøvd å gjøre det vi kan. Vi må bare ta vare på hverandre, sa daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen til TV 2 mandag.

– Jeg er rystet over det som har skjedd. Det er en forferdelig beskjed å få. Sønnen min går på skole med Mats og jeg har sett han vokse opp i Askerhallen. Det er bare utrolig trist at noe slik kunne skje, sa TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.