UTELATT: Mesut Özil er ikke en del av Mikel Artetas 25-mannstropp.
UTELATT: Mesut Özil er ikke en del av Mikel Artetas 25-mannstropp. Foto: Ian Kington

Özil vraket fra Arsenal-troppen

En av klubbens mesttjenede spillere er ikke tatt ut til Premier League-troppen denne sesongen.

Mesut Özil kan ha spilt sin siste kamp for klubben etter å ha blitt utelatt fra Premier League-troppen av Arsenal-manager Mikel Arteta.

Tirsdag bekreftet Arsenal at tyskeren ikke er den del av 25-mannstroppen til årets sesong.

32-åringen har ikke spilt en kamp for «The Gunners» siden mars, og har ikke vært i en kampdagtropp siden juni.

Playmakeren er i tillegg vraket fra Arsenals Europaligatropp og har nå uttalt seg om situasjonen på sin Instagram-profil.

– Dette er en vanskelig melding å skrive til Arsenal-supporterne som jeg har spilt for de siste årene. Jeg er dypt skuffet over at jeg ikke har blitt registrert for denne Premier League-sesongen. Da jeg signerte den nye kontrakten i 2018 lovet jeg min lojalitet og lojalitet til klubben jeg elsker. Og det gjør meg trist at denne lojaliteten ikke er gjengjeldt, skriver Özil på sin profil.

Samtidig som det blir minimalt med spilletid for Özil er han likevel spilleren som tjener nest mest i klubben.

Ifølge Daily Mail håver han inn svimlende 4,1 millioner kroner – kun slått av Pierre-Emerick Aubameyang – som tjener mest blant samtlige i ligaen med 4,4 millioner kroner i uken.

Nå får tyskeren, fram til januar, kun lov å til spille med Arsenals U23-lag.

Etter koronautrbuddet har ikke den tidligere Real Madrid-spilleren spilt en kamp for Arsenal, det er fordi han ikke var villig til å ta et lønnskutt.

– Jeg har alltid prøvd å være positiv fra uke til uke om at det kanskje er en sjanse til å komme tilbake i troppen igjen. Derfor holdt jeg meg taus så langt. Før koronavirus-pausen var jeg veldig fornøyd med utviklingen under vår nye trener Mikel Arteta - og jeg vil si at prestasjonene mine var på et veldig bra nivå, uttaler han.

Klubben hadde håpet på å terminene Özils kontrakt som utgår neste sommer. 32-åringen skal samtidig ha mottatt lukrative tilbud fra Midtøsten, men har vært klar på at han vil bli værende til kontrakten utgår.

– Uansett hva som skjer vil jeg fortsette å kjempe for sjansen min og ikke la min 8. sesong i Arsenal slutte slik. Jeg kan love deg at denne harde avgjørelsen ikke vil forandre noe i tankegangen min - jeg vil fortsette å trene så godt jeg kan og hvor som helst bruke stemmen min mot umenneskelighet og for rettferdighet, skriver tyskeren.

Heller ikke den greske midtstopperen Sokratis Papastathopoulos er med i Arsenals Premier League-og Europaligatropp.

Relatert