Sky News: Toppklubber i samtaler om en ny europeisk superliga

Ifølge Sky News er flere av toppklubbene i Europa interessert i en ny superliga.

Klubber som Liverpool og Manchester United er i samtaler om en europeisk superliga som vil endre den europeiske fotballen vi kjenner i dag, melder Sky News.

De erfarer at det er satt av 55 milliarder kroner til å danne den nye ligaen som vil få navnet «European Premier League».

Ifølge kildene til Sky News er FIFA støttende til forslaget og har vært med å forme formatet. Planen er at ligaen skal inneholde 18 lag som spiller mot hverandre, og at den skal starte så tidlig som 2022.

Flere lag fra England, Frankrike, Spania, Tyskland og Italia er i forhandlinger om å bli medlemmer av ligaen.

Se ekspertene diskutere den nye superligaen øverst i saken!

– Det er illojalt av de store klubbene i Europa som ofte eies av amerikanske fortningsfolk. Man ser en slags amerikansk modell der det skal spilles fotball over hele kontinentet. Så synes jeg personlig at det vil fjerne fotballen enda mer fra fansen. Jeg håper ikke det blir en realitet, jeg tro det heller ikke, men det er et spill først og fremst om hvor mye storklubbene skal ta av pengene i fotballen, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

En slik superliga har vært oppe til diskusjon tidligere.

– Det er ingen hemmelighet at flere av klubbene ønsker dette av flere økonomiske grunner. De ønsker å få mer ut av de store kampene mot de store lagene. Det er større sponsormuligheter og mer lukrativt enn å spille mot mindre klubber nasjonalt. Flere har tenkt i samme bane, så får vi se om det blir mer fart i det nå. Tidligere har de ikke lykkes av flere årsaker, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

Av engelske klubber er Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City og Tottenham kandidater til å bli med i ligaen.

Foreløpig har ingen av klubbene signert bindende kontrakter for å bli med i ligaen, og det er fremdeles usikkert om et av lagene vil bli vraket om kun fem lag fra hver liga får bli med.

Det er ennå usikkert om samtalene og avtalene vil gå i orden slik at superligaen kan dannes.

Lykkes de, vil den nye superligaen effektivt erstatte UEFA Champions League slik vi kjenner det i dag, skriver avisen.

UEFA ønsker ikke å kommentere saken, ifølge Sky News.

– Ryktene er at det er sammen med FIFA de har planlagt den nye ligaen og at det har skjedd uten UEFAs støtte. Det er en pågående maktkamp mellom FIFA og UEFA. Om FIFA har gått bak ryggen på UEFA vil det være en direkte krigserklæring mot Champions League, og da blir det veldig interessant, sier Finstad Berg.

Det som kan sette en stopper for oppstart av den nye ligaen i 2022, er at strukturen av Champions League skal endres i 2024. Dermed kan UEFA hindre en oppstart før det, ifølge Sky News.

Andre klubber som er aktuelle for den nye superligaen er Real Madrid, Bayern München, Paris Saint-Germain, Juventus, Barcelona og Atlético Madrid.

Turneringen vil spilles over 30 kamper under den europeiske sesongen. Der et sluttspill vil kåre vinneren som kan stikke av med enorme premiesummer.

Relatert