OMRINGET: Politiet omringet Madsen i lang tid før han til slutt ble pågrepet.
OMRINGET: Politiet omringet Madsen i lang tid før han til slutt ble pågrepet. Foto: Steven Knap

Madsen siktes for fluktforsøk

Politiet i Danmark opplyser om at Peter Madsen vil bli siktet for tirsdagens fluktforsøk.

Tirsdag ble det gjennomført en massiv politiaksjon som strakk seg over flere timer, nær Herstedvester fengsel i Danmark, da drapsdømte Peter Madsen rømte.

Han ble pågrepet av politiet like etter klokken 13.00.

Danske Ekstra Bladet får opplyst av sjefen for fengselsforbundet, Bo Yde Sørensen, at Madsen kom seg forbi fengselsporten ved å ta en kvinnelig sivilt ansatt som gissel. Han skal ha holdt en «pistollignende gjenstand». Hvorvidt denne var ekte er ikke kjent, ifølge avisen.

Avisen skriver at kvinnen er ansatt som psykolog.

Klokka 17.29 opplyser det danske politiet om at Madsen vil bli siktet for forsøket på flukten fra fengselet.

Ifølge den danske straffelovens §124 risikerer Madsen fengsel i ytterligere to år, for å ha begått fluktforsøket.

– Så ekte ut

Ifølge Ekstra Bladet turte ikke vaktene ved porten pågripe ham i tilfelle han skadet gisselet. Madsen truet ifølge politiet med en pistollignende gjenstand.

– Våpenet så ekte ut, så fengselsbetjentene i porten turte ikke ta noen sjanser i forhold til gisselet, som de vurderte var i livsfare, og de valgte å låse ham ut gjennom porten. Det er en avgjørelse jeg støtter opp om. Vi skal ikke risikere at noen blir drept, så må vi finne vedkommende i etterkant, sier Sørensen.

– Det ble vurdert at det var åpenbar fare for gisselets liv, sier han videre.

Hadde ikke bombe

Det kom også en rekke meldinger om at Madsen hadde en bombe på seg. Bilder fra stedet viser Madsen det avisen beskriver som en bombelignende gjenstand rundt livet, og bilder TV 2 har mottatt viser bombegruppen på stedet.

Dansk politi bekrefter på en pressekonferanse senere tirsdag at bombebeltet trolig var falskt, og at Madsen ikke bar eksplosiver.

Drapsdømt

Peter Madsen er dømt til livstid for å ha drept, seksuelt mishandlet og partert den svenske journalisten Kim Wall i sin ubåt en sommerkveld i august 2017.

UC3 Nautilus, en av verdens største privatbygde ubåter, var konstruert av Madsen, som på dette tidspunktet var mest kjent som oppfinner.

Drapet ble oppdaget etter en større leteaksjon etter Madsen og ubåten, som ble senket av dansken i forbindelse med drapet.

Under hele rettssaken har han holdt fast i sin uskyld. Ifølge danske TV 2 opplyser Madsens forsvarsadvokat Bettina Hald Engmark at hun ikke kjente til dagens hendelse før mediene begynte å ringe henne.

Relatert