UTESTED-SMITTE: Ifølge Trondheim kommune har en koronasmittet person vært på flere serveringssteder i helgen.
UTESTED-SMITTE: Ifølge Trondheim kommune har en koronasmittet person vært på flere serveringssteder i helgen. Foto: Frank Lervik / TV 2

Koronasmittet besøkte sju serveringssteder i helgen

Én av de sju personene som mandag testet positivt for covid-19 i Trondheim besøkte flere serveringssteder i helgen.

Tirsdag opplyste Trondheim kommune i en pressemelding at det er registrert syv nye koronavirustilfeller i kommunen.

Ett tilfelle tilknyttet Hammerfest

– Av de smittede er en i tenårene, fire i 20-årene, en i 30-årene og en i 40-årene. Seks av dem er smittet av kjent nærkontakt, mens for en person i 20-årene, er smittekilde foreløpig ikke identifisert, opplyser kommunen.

En av personene er tilknyttet utbruddet i Hammerfest, skriver kommunen, mens fem personer er knyttet til det pågående utbruddet i Trondheim, derav tre studenter som bor i samme bokollektiv. I tillegg har en av de smittede vært innom en rekke utesteder i helgen:

– Uvisst hvor lenge

– Det er sju serveringssteder som er berørt. Vi jobber med å avklare smitterisiko for gjester og ansatte, og det er uvisst hvor lenge vedkommende har sittet på de ulike serveringsstedene, sier kommuneoverlege Røsstad til Adresseavisen.

Kommunen vil ikke gå ut med hvilke steder det gjelder. I helgen ble det bekreftet seks smittetilfeller tilknyttet utbruddet i byen som deriblant omfatter utestedene Lille London og Barmuda, ifølge kommunen.

Ifølge Trondheim kommune ble det utført 1109 koronatester i kommunen mandag.

Relatert