SKADET: Harry Maguire er ikke med i troppen til kampen mot Paris Saint-Germain.
SKADET: Harry Maguire er ikke med i troppen til kampen mot Paris Saint-Germain. Foto: Oli Scarff

Trøbbel for Solskjær – må klare seg uten flere spillere

Ole Gunnar Solskjær har flere utfordringer før PSG-kampen.

Se PSG mot Manchester United tirsdag fra kl. 20.30 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo!

Manchester United-kaptein Harry Maguire er ikke med troppen til morgendagens Champions League-oppgjør mot Paris Saint-Germain.

– Vi håper at han er klar igjen til helgen. Vi er ikke sikre, men vi håper det. Bruno Fernandes vil være kaptein mot PSG, sier Ole Gunnar Solskjær til pressen.

Maguire holdt seg til låret i Englands kamp mot Danmark, men spilte hele kampen mot Newcastle i helgen, hvor 27-åringen scoret utligningsmålet i 4-1-seiren.

– Det er skuffende å miste morgendagens kamp på grunn av skade. Jeg vil jobbe hardt for å komme tilbake skadefri så fort som mulig, skriver Maguire på Twitter.

I tillegg er Eric Bailly ute med en smell. Dermed har kristiansunderen en utfordring når han skal velge ut forsvaret som skal stoppe Kylian Mbappé og Neymar på tirsdag.

– Det blir et svekket forsvar uansett hvordan Solskjær gjør det. Om han spiller med tre bak, eller om han finner en naturlig stoppermakker til Lindelöf. Det er en åpenbar svekkelse og det blir vanskelig mot et av verdens beste angrepslag, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Ingen Greenwood eller Cavani

Mason Greenwood, Jesse Lingard og nysigneringen Edinson Cavani er heller ikke med til Paris.

– Vi håper at spillerne ikke er for lenge ute. Edinson trenger litt mer trening før vi tar en vurdering inn mot helgen. Det samme gjelder Harry, Eric og Mason, sier Solskjær.

Selv om flere spillere er utilgjengelige, tror Hangeland at Manchester United kan vinne på Parc des Princes.

– Det er ingen god inngang til kampen for Solskjær. Det blir utfordrende uansett, men ekstra ubeleilig at dette skjer før denne kampen. De kan selvfølgelig vinne. De har et godt lag, selv med mangler i forsvaret. PSG er favoritter, og enda større favoritter på grunn av dette, sier han.

Hodebry for Tuchel

Paris Saint-Germain må også klare seg uten flere profiler.

På pressekonferansen opplyste trener Thomas Tuchel blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade. Argentineren, som har scoret to mål på fire kamper for PSG denne sesongen, skal slite med en kneskade.

I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat.

PSG-sjefen kan samtidig glede seg over at en annen viktig forsvarsbrikke, brasilianeren Marquinhos, er tilbake i trening og trolig klar for kamp. Det samme gjelder den tyske playmakeren Julian Draxler.

Tilgjengelig foran tirsdagens kamp er også tidligere Manchester United-spiller Angel Di Maria. Han har stått over flere kamper den siste tiden som følge av karantene.

Sist PSG og United møttes i mesterligaen, i mars 2019, sikret Solskjærs mannskap seg plass i kvartfinalen etter en mirakuløs snuoperasjon på bortebane.

Begge lagene har resultatmessig hatt en god inngang til kampen. Manchester United vant 4-1 borte mot Newcastle lørdag kveld. PSG slo Birger Melings Nimes 4-0 på fredag.

Relatert