Lekkert treff i storseier: – Spørsmålet er hvor mye noen må betale for ham

Emil Bohinen åpnet scoringsballet med en kanonkule fra 25 meter da Stabæk sørget for Aalesunds åttende serietap på rad søndag. Hjemmelaget vant 4-0.

Se sammendrag øverst.

Det var et kampklart Stabæk-lag, sultne på mål som stilte til start på Nadderud. Hjemmelaget skjøt ut av startblokkene, revansjesugne etter 0-4-tap mot Sarpsborg i forrige runde.

Stabæk styrte spillet i første omgang uten å finne veien til mål. Men etter at Emil Bohinen dundret inn 1-0 fra 25 meter like før pause, rant målene inn i 2. omgang.

TV 2s fotballkommentator gikk av hengslene etter Bohinens perle.

– Han er nødt til å heve seg om han skal til en storklubb i Europa, og det gjør han nå. Han viser hva som bor i ham. Det frisparket der, fra 25 meter, er så enormt deilig. Det er fotballkunst, nærmest ropte Endre Olav Osnes i FotballXtra.

Jesper Mathisen stemte i.

– Det kan ikke gjøres stort bedre. Det finnes noen keepere som er nærmere, men han treffer så godt. Han spiller ikke i Eliteserien neste sesong. Spørsmålet er bare hvor mye penger noen må betale, og hvor han ender opp. En fantastisk scoring, sa den tidligere Start-spilleren.

Oliver Edvardsen hadde tatt på seg danseskoene og var et uromoment langs høyresiden under hele oppgjøret. Åtte minutter ut i andre omgang chippet han ballen mellom to Aalesund-forsvarere og prikket inn 2-0.

Mats Solheim meldte seg på scoringslista minutter senere etter god hjelp fra Aalesund-keeper Andreas Lie. Bortelagets sisteskanse klarerte ballen i eget mål. Gustav Valsvik fastsatte resultatet med pannebrasken like før slutt.

Stabæk klatrer dermed opp til 8.-plass med 28 poeng, mens Aalesund forblir nederst på tabellen med sine syv poeng.

Kanonkule

Oliver Edvardsen var pigg fra start søndag. Like etter at halvtimen var spilt danset han seg inn i den oransje sekstenmeteren med en lekker tunnel på Kasper Jørgensen. Det likte ikke Aafk-backen. Jørgensen dro så Edvardsen ned i gresset, men dommer lot være å blåse i fløyta.

Edvardsen fortsatte å skape uro rundt Aalesund-boksen, men fant ikke nettmaskene i 1. omgang

Det måtte i stedet et frispark fra 25 meter til før ballen endelig lå i nettet for Stabæk. Bohinen ladet kanonkula og curlet ballen over muren og inn i mål bak en utspilt Lie. Målscoreren var langt fra fornøyd på vei inn til pause.

– Det er ikke nok. Vi skal ha flere scoringer, sa Bohinen til Eurosport i pausen.

Keepertabbe

Stabæk fortsatte den høye intensiteten etter pause og det ble, slik Bohinen ønsket, flere scoringer.

Edvardsen vartet opp med driblemagi tidlig i omgangen og chippet ballen mellom to Aalesund-forsvarere, før han noterte seg for sin fjerde nettkjenning for sesongen.

Gjestene la seg bakpå i forsøk på å hindre den blå bølgen som kom stormende, men oppgaven ble ikke lettere da Lie fomlet med klarering av Solheims skudd og ga Stabæk 3-0-ledelse bare minutter senere.

Hjemmelaget var langt fra forsynt, og Valsvik punkterte kampen da han raget opp og stanget inn 4-0 10 minutter før slutt.

Målene var Aalesunds 58., 59., 60. og 61. baklengsmål for sesongen. Med kun syv poeng, er veien opp til trygg plass lang for Lars Arne Nilsen og co. Det er ni kamper igjen av sesongen å gjøre det på, og neste utfordring er Odd hjemme. Stabæk møter Brann i Bergen.