Sara (18) imponerer: – Fortjener mer spilletid

Superinnbytter Sara Kanutte Fornes reddet klubben fra nedrykk for to år siden - søndag sørget hun for å holde liv i gulldrømmen for Rosenborg Kvinner.

Fem sekunder før slutt i de tre tillagte overtidsminuttene banket Sara Kanutte Fornes inn 1-1 med kampens siste spark på ballen i toppoppgjøret mot Vålerenga søndag.

– Jeg kjente med en gang den traff foten at den måtte gå inn, den der. Det var fantastisk, sier Fornes til TV 2.

18-åringens stjernetreff søndag er langt fra den eneste avgjørende scoringen for trønderne siden angriperen ble hentet fra Træff i forkant av høstsesongen i 2018.

Redningskvinne

Totalt har moldenseren scoret seks mål siden overgangen i Toppserien-sammenheng. Alle seks scoringene har kommet som innbytter, en scoring har kommet i det 77. spilleminutt, to scoringer i det 88. spilleminutt og tre scoringer på overtid.

I tillegg har fem av disse nettkjenningene vært direkte avgjørende for at klubben har sikret ett poeng, og etter søndagens sjette scoring for klubben holder hun liv i gulldrømmen til Rosenborg.

– Det er ikke jeg som har gjort det. Det er alle lagvenninne mine som har løpt før meg og som legger ballen til rette. Det er en veldig god laginnsats, forteller en ydmyk målscorer.

– Reddet hun muligheten for RBK-gull i år på overtid, Steinar Lein?

– Ja, det tror jeg. Hvis Vålerenga hadde vunnet, ville det vært mer eller mindre i boks. Med 1-1 lever det hele veien inn, sier treneren til TV 2.

– Hvis ikke Sara hadde skutt så hardt hadde dommeren rukket å blåse av?

– Det var på sekundet, så det var deilig. Det er de sekundene vi lever for med de deilige følelsene, så det var viktig med ett poeng.

Overtidsscoringen føyer seg som kjent inn i rekken av gjørende scoringer.

For da daværende Trondheims-Ørn desperat kjempet mot nedrykk den påfølgende høsten etter overgangen i 2018 scoret hun tre avgjørende mål som sikret poeng som superinnbytter og holdt klubben over kvalikkplassen.

– Sara er en målscorer og god avslutter. Hun har vært i veldig god form i høst og hadde fortjent mer spilletid, men det er fint å ha slike som kan komme inn og avgjøre, fortsetter trener Lein.

– I fjor tapte vi når kampene vippet

Drøye to år og en navneendring senere kjemper Rosenborg om gull i stedet for å unngå nedrykk. Tre serierunder før slutt er trønderne ett fattig poeng bak Vålerenga på andreplass, mens Avaldsnes er på tredjeplass med dårlige målforskjell enn hvittrøyene.

– Det er veldig tett og alle har vanskelige kamper igjen. Store muligheter for alle, er redningskvinne Fornes' betrakning om den intense serieinnspurten.

Etter overtidscomebacket søndag, som for øvrig var tredje gang trønderne har kommet tilbake i sluttminuttene denne sesongen, er Rosenborg fremdeles ubeseiret i år.

– I fjor tapte vi når kampene vippet, sier Cecilie Andreassen til TV 2, før 24-åringen fortsetter:

– Vi hadde ikke selvtillit til å snu det. Nå har vi skikkelig troen og scoret en del ganger på overtid selv om det har sett stygt ut på overtid, litt for mange ganger egentlig, ler den tidligere Medkila-spilleren.

– Hvordan var det å se Sara avgjøre på slutten nok en gang da, så ut som dere hadde vunnet cupgull da dere løp mot henne etter kampslutt?

– Det var litt rart å feire så mye for en 1-1-scoring, men det betyr veldig mye.

– Å vinne gull har blitt en drøm underveis i sesongen. Vi har ikke hatt det som noe mål, men når det er så nære har vi selvfølgelig veldig, veldig lyst til å vinne gull. Vi må bare se hvordan det går hele veien, fortsetter hun.

Legger presset på motstanderen

Vålerenga er derimot fremdeles i førersetet i gullkampen og Andreassen, som er på tredjeplass på NTB-børsen etter 15 serierunder, legger presset på hovedstadslaget.

– Alt presset burde ligge på Vålerenga. Det er det beste laget vi har møtt så langt, så presset burde være på dem, men forhåpentligvis vinner vi gull.

Nå venter en landslagspause for Toppserien, men om to uker kan mye avgjøres når serietoer Rosenborg møter serietreer Avaldsnes, mens serieleder Vålerenga møter LSK Kvinner som er på fjerdeplass.