Travel natt for politiet

Politiet melder om mange fest- og støyoppdrag for dem i natt.

Et utested i Stavanger valgte å stengte før midnatt etter at de følte de ikke hadde kontroll nok på smittevernet. Det førte til at mellom 100 og 200 ungdommer mellom 18 og 20 år ble stående utenfor.

Politiet i Stavanger måtte dermed trå til for å løse opp forsamlingen.

En drøy halvtime inn i søndagen måtte politiet gripe inn og avslutte en fest i og ved en campingvogn på Røros.

«Politiet har avsluttet en fest i ei campingvogn med 36 (!) ungdommer i alderen 15–17 år. En god del alkoholkonsum på stedet, foreldre/foresatte varslet og ungdommene hentet», heter det i Twitter-meldingen som Trøndelag politidistrikt la ut.

Politiet reagerte etter å ha fått flere klager på støy fra naboer.

Ifølge politiet har de fått rundt 25 meldinger om forstyrrelse av natteroen fra private adresser i distriktet i løpet av natta, men har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på mer enn rundt halvparten.

Fremmed mann brøt seg inn

Politiet i Nordland har fått mange meldinger om forstyrrelser gjennom natten i form av festing, støy og høy musikk.

– Politiet har dessverre ikke hatt mulighet til å følge opp alle. En relativt hektisk natt, skriver de på Twitter.

Også i Oslo har det vært en travel natt med blant annet en melding om knivstikking på Youngstorget, men det viste seg å være et slagsmål der en mann fikk rispet opp haken, ikke noen knivstikking.

I Sandefjord måtte politiet gripe inn og løse opp et slagsmål med flere involverte, mens i Moss våknet en familie på fire av at en fremmed mann knuste et vindu og tok seg inn i leiligheten. Han får nå legetilsyn.

Travelt i Vest

Tidlig søndag morgen skrev Vest politidistrikt på Twitter at de hadde mye å gjøre i tidsrommet 23.00-05.00.

– Travel natt med over 110 registrerte hendelser, skriver politiet.

Ifølge politiet går 35 av hendelsene ut på ordensforstyrrelser, slagsmål og forstyrrelse av nattero.

– To personer er innsatt arrest etter ordensforstyrrelser og en er innsatt varetekt etter trusler med kniv, opplyser politiet.

– Mye folk i sentrum

Dette er første helgen i distriktet at alkoholserveringen igjen kan skje etter midnatt, og Bergen kommune har varslet en rekke kontroller ved byens utesteder.

Operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt sier at til tross for dette har de ikke merket noen dramatisk forskjell i antall oppdrag.

– Jeg sjekket tallene nettopp fra tidligere helger, og det er noenlunde likt. Oppdragsmengden og typen oppdrag, på støy og lignende, er tilsvarende likt, sier han til TV 2.

– Men det har vært ganske travelt med mye folk ute i sentrum. Vi har merket det mye i sentrum i Bergen, men også i Florø og Førde, sier han.

Han presiserer at det ikke har vært noen alvorlige hendelser, og at oppdragene har vært preget av støymeldinger og klager på høy musikk.

Natten før, fredag til natt til lørdag, fortalte han til TV 2 at det var en betraktelig roligere natt enn helgen før.

Samme beskjed fra flere distrikt

Sør-Vest politidistrikt opplyser til TV 2 at de heller ikke de har merket en betydelig endring i oppdragsmengden natt til søndag.

Det samme opplyser Trøndelag politidistrikt om:

– Det har vært på det normale, verken mer eller mindre. Det har vært greit med folk ute, men folk har holdt seg inne på utestedene, noe som kan skyldes uværet, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Volden opplyser om at de har vært på rundt 25 oppdrag på private adresser natt til søndag, og har bortvist 5-6 personer i løpet av natten.