HERJET: Molde herjet med serieleder Bodø/Glimt. Kampen endte 4-2. Wolff Eikrem scoret to.
HERJET: Molde herjet med serieleder Bodø/Glimt. Kampen endte 4-2. Wolff Eikrem scoret to. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Glimt-kollaps: Molde sjokkerte serielederen

Det blir ingen ubeseiret sesong for Bodø/Glimt, som gikk på sesongens første tap da de gjestet Molde på Aker Stadion.

Molde - Bodø/Glimt 4-2

Det er fortsatt en enorm luke opp til Bodø/Glimt som troner øverst på tabellen, men på Aker Stadion sikret Molde seg tre viktige poeng i kampen om sølvet.

Bodø/Glimt har ikke tapt i norsk fotball siden 1. desember 2019. Da feiret Molde seriegullet med å vinne 4-2 over serietoer Glimt. Det var før koronaen rammet verden, og før Glimt rystet eliteserien.

I årets sesong hadde nemlig laget notert 18 seirer og 2 uavgjorte før lørdagens møte med Molde. Da det først raknet, raknet det virkelig. Fire baklengs, alle av den svært enkle sorten, forærte seieren til serietoeren.

– Det var de personlige feils aften, og da kan vi ikke vinne på den arenaen her. Vi vinner sammen, og taper sammen, sa trener Kjetil Knutsen til Dplay.

Glimt-Keeper Nikita Khajkin tok på seg skylda for to av målene.

– Først og fremst vil jeg si unnskyld for de to målene, det er mitt ansvar og jeg skuffet laget mitt. Men det vil gjøre meg sterkere, sa Khajkin.

Tok ledelsen, med mistet den umiddelbart

Bodø/Glimt tok ledelsen på sedvanlig vis, etter scoring fra en upresset Sebastian Tounekti. Deretter la Molde til side all respekt for bodøværingene, som så langt har dominert fullstendig i årets Eliteserie. Magnus Wolff Eikrem svarte umiddelbart og utlignet på en retur fra en strekredning fra Brede Moe.

Like før pause lå ballen i nettet igjen, denne gang etter at en iskald Ohi Omoijuanfo kom alene med keeper. Hjemmelaget kunne dermed gå i garderoben med ledelse.

– Vi slipper inn for enkle mål, klaget Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Dplay i pausen. Han ble nok enda mer frustrert da kampen kom i gang igjen.

Få minutter var spilt da Molde sjokkerte gultrøyene nok en gang. Eirik Hestad plukket opp et klønete pasningsforsøk fra Glimt-keeper Nikita Haikin og trillet dermed inn 3-1-målet.

Kort tid etter la Wolff Eikrem på til 4-1.

Redusering til ingen nytte

Etter en time spilt blåste likevel Vegard Leikvoll Moberg liv i kampen igjen, da han reduserte for bortelaget. På målgivende fra Ulrik Saltnes sendte osingen ballen forbi MFK-keeper Linde.

Bodø/Glimt klarte dog aldri å kjempe seg tilbake i kampen. Dermed gikk Kjetil Knutsens menn på sitt første tap for sesongen. De ligger likevel komfortabelt på topp, 16 poeng foran Molde som med tre poeng i kveldens kamp klatrer forbi Rosenborg og plasserer seg på andreplassen.

Relatert