Van Dijk må opereres: – Jeg skal komme tilbake sterkere enn noen gang

Den regjerende Premier League-mesterens kanskje viktigste spiller vil være ute i lang tid.

I lørdagens Merseyside-derby ble nederlenderen meid ned av Everton-keeper Jordan Pickford i åpningsminuttene. TV 2s fotballekspert Brede Hangeland stemplet det som «den styggeste taklingen jeg kan huske å ha sett.»

Van Dijk haltet av banen og ble sendt til nærmere undersøkelser. Nå bekrefter Liverpool at stjernespilleren må opereres for en leddbåndskade i kneet. Hvor lenge han er ute, er ikke fastslått, melder klubben.

Sent søndag kveld publiserte van Dijk et innlegg på Instagram der han uttalte seg om skaden.

– Jeg har fullt fokus på rehabiliteringen og vil gjøre alt jeg kan for å være tilbake så fort som mulig. Til tross for den åpenbare skuffelsen, er jeg overbevist om at det i vanskelige tider ligger muligheter og med guds hjelp skal jeg sørge for å komme tilbake bedre og sterkere enn noen gang, skriver nederlenderen.

– I fotball som i livet, tror jeg at alt skjer av en grunn og det er viktig å holde nivået oppe både i god og dårlige tider. Med støtten fra min kone, barn, familie og alle i Liverpool er jeg klar for utfordringen som kommer, fortsetter han og avslutter:

– Jeg vil takke alle for meldingene og støtten. Det har betydd veldig mye for meg og min familie. Jeg vil nå gjøre alt jeg kan for å støtte lagkameratene på alle måter jeg kan i ukene som kommer, mens jeg tar rehabiliteringen min dag for dag. Jeg kommer tilbake.

Ifølge The Guardian og flere britiske medier har van Dijk skadet det fremre korsbåndet. Kilder i Liverpool skal være motvillige til å utelukke at han ikke spiller mer denne sesongen, men han vil være ute i lang tid.

Liverpool vil vite mer om skadeoppholdet etter operasjonen, skriver The Guardian.

– Det kommer an på hvor mye han har skadet det fremre korsbåndet, men det er den versten skaden en fotballspiller kan få. Det er potensielt karrieretruende. Det er ikke gitt at van Dijk kommer tilbake og er verdens beste midtstopper. Det er den verste nyheten Liverpool kunne få, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– Det er først og fremst synd for van Dijk, nettopp fordi den type korsbåndskader er så ødeleggende. Det er et kjempeproblem for Liverpool. Han har vært deres viktigste spiller lenge nå, og er den soleklare lederen i forsvarsrekken, istemmer Mina Finstad Berg.

I sommer solgte Liverpool Dejan Lovren. Dermed har de bare Joël Matip og Joe Gomez som rene stopperalternativer igjen. I enkelte kamper har manager Jürgen Klopp benyttet seg av midtbaneankeret Fabinho på stopperplass.

– Er Liverpool nå ikke lenger tittelfavoritt?

– Det er mindre favoritt enn de var. Jürgen Klopp ville foretrukket korsbåndskade på hvem som helst andre enn van Dijk, for han er uerstattelig for det laget, svarer Hangeland.