Tre nye smittetilfeller i håndballklubben Tertnes

Ytterligere tre spillere tilhørende eliteserieklubben Tertnes har avgitt positiv koronatest. De frykter flere positive prøver.

Det bekrefter klubben i en pressemelding lørdag. De tre aktuelle spillerne tilhører klubbens eliteserielag for kvinner, som alle allerede er i ti dagers karantene.

«Vi må dessverre meddele at det nå er ytterligere tre spillere fra Tertnes Håndball Elite som har fått påvist covid-19 smitte», heter det i en uttalelse.

Henrikke Kjølholdt fikk tidligere denne uken påvist viruset, og i lørdagens melding fremgår det at også Eva Erdal Moen, Linn Gossé og Martine Knutsen har testet positivt.

De tre sistnevnte har fått påvist smitte etter å ha vært gjennom nye tester etter at det første tilfellet var avdekket.

«Med tanke på omstendighetene, er vi forberedt på at det kan komme flere tilfeller de nærmeste dagene, men håper selvsagt på det beste. Det står etter forholdene bra til med spillerne det gjelder, men de har et noe varierende sykdomsbilde, fra ingen symptomer til vanlige forkjølelses-/influensasymptomer», skriver Tertnes.

– Er dere trygge på at det ikke blir flere positive tester i Tertnes?

– Det er vi ikke trygge på, og vi er forberedt på at det kan blir flere. Noe fasit har vi ikke før i neste uke fordi det vil bli kjørt flere tester på de spillerne som nå har testet negativt, sier daglig leder Marit Brox til TV 2.

– Er risikoen ved å spille Europacup for stor med tanke på de positive tilfellene dere nå har fått?

– Det er lett å si i ettertid, men vi føler at vi tok absolutt alle forholdsregler både under reise, trening og kamp. Vi følte også at arrangørklubb tok dette veldig seriøst. Dette er ikke noe vi har tatt lett på. Det er ingen spillere som har blitt tvunget til å reise. Troppen ble tatt med på råd før vi bestemte oss for å reise for å spille kampen. Og det er meldt til meg at ingen spillere på laget vi møtte har testet positivt.

Som følge av den ble torsdagens planlagte cupkamp mot Grane Arendal utsatt. Klart er det også at seriekampen mot Aker er utsatt.