ÅPENHJERTIG: Haddy Njie fortalte idag at moren hennes er alvorlig syk.
ÅPENHJERTIG: Haddy Njie fortalte idag at moren hennes er alvorlig syk. Foto: Ørn E. Borgen

Moren til Haddy Njie alvorlig syk – utsetter boklansering

GOD KVELD NORGE (TV 2): På Instagram skriver NRK-profil Haddy Njie at moren hennes ble alvorlig syk i august.

Både på Facebook og Instagram deler Haddy Njie (41) at moren hennes, Mona Bryhni (65), ble alvorlig syk i august. Nå har programlederen satt oppdrag og aktiviteter på vent fram til jul.

– Takk til alle som tar kontakt om boka mi, og beklager at jeg ikke har svart. Fram til jul kommer jeg ikke til å gjøre så mye annet enn å være sammen med de jeg er aller mest glad i. I august ble mamma plutselig alvorlig syk, skriver hun på Instagram.

På vent

Njie kom nylig med boken «Om 101 ting å lage sammen med barna», men på grunn av situasjonen er boklanseringen er utsatt.

Hun skriver videre i innlegget at rollene snudd og at det er «vi» som nå passer på mamma.

– Vi forsøker å gjøre det like samvittighetsfullt som hun alltid har tatt vare på oss. Derfor har alt annet måttet vike. Blant annet boklansering. Mamma er, som alle som kjenner henne vet, sterk som en bjørn. Det går stadig framover. Jeg er uendelig takknemlig, skriver 41-åringen videre.

Dagbok

I fjor kom hun ut med boken, «Dagbok». Dagboken tok utgangspunkt i de fem varslene Jonas Gahr Støre konkluderte med at var brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering.

– Livet vårt, alt vi er, alt vi trodde vi er, jevnes sakte med jorden, skriver Njie nyttårsaften 2017.

Boken er først og fremst Njies personlige fortelling om samlivet med Trond Giske i en storm av flere tusen nyhetsartikler, og det Njie opplever som en nådeløs maktkamp der ingen regler lenger gjaldt.

Njie beskriver sin egen fortvilelse, maktesløshet og raseriet mot pressen og mot partiledelsen, men også sin kjærlighet til den utskjelte samboeren.

Boken gjenåpner den betente striden i Arbeiderpartiet, som splittet partiet og fortsatt preger forholdet mellom sentrale tillitsvalgte.

God kveld Norge har fått tillatelse til å gjengi innlegget til Njie, men hun har ingen ytterlige kommentarer.

Relatert