UTELATT: Martin Ødegaard er ikke med i helgens Real Madrid-tropp.
UTELATT: Martin Ødegaard er ikke med i helgens Real Madrid-tropp. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Ingen Ødegaard i Real Madrid-troppen

Martin Ødegaard spiller ikke mot Cádiz på grunn av skade.

Fredag ettermiddag la Real Madrid ut en 20-mannstropp til lørdagens møte med Cádiz. Der var ikke Martin Ødegaards navn å finne.

Fredag kveld opplyser Real Madrid på sine nettsider at Ødegaard er ute på grunn av en skade i leggmuskelen. Det anslås at 21-åringen vil være ute i rundt tre uker, etter det TV 2 får opplyst, men at det kan gå fortere dersom skaden leges bra.

– Det er synd for Martin. Han har ikke hatt noen superstart og har vært forfulgt av uhell. Dette var ikke det han behøvde akkurat nå. Samtidig er det lite å få gjort noe med. Han må forholde seg til realiteten og det er at han kommer til å være ute noen uker med skade, sier landslagets assistenttrener Per Joar Hansen til TV 2.

Ødegaard mister storoppgjøret mot Barcelona, som spilles neste lørdag. Neste bekreftede landskamp er mot Romania 15. november. Trolig blir det også treningskamp mot Israel fire dager tidligere.

Drammenseren startet samtlige landskamper nylig. Mot Nord-Irland onsdag ble han byttet ut med drøyt ti minutter igjen å spille.

– Det er bare å bite i det sure eplet å få gjort god alternativ trening. Skaden betyr at han må jobbe dobbelt så hardt som ellers, men der er Martin dyktig for han er sterk mentalt, påpeker Hansen.

Andre offensive midtbanespillere som Federico Valverde, Isco og Marco Asensio er med i troppen.

Tidligere fredag la Real Madrid ut en bildeserie der Ødegaard var med på trening:

Zinedine Zidane fikk spørsmål om Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland under en pressekonferanse tidligere fredag. Da sa Real Madrid-sjefen at han hadde sett begge i aksjon i landslagspausen.

– Ja, jeg så kampene. Ikke live, men ja. Martin spilte i en litt annerledes rolle i en midtbanefirer, men gjorde det greit. Når de drar på landslagsopphold, håper jeg at de spiller. Og om Haaland? Han er ikke min spiller, men han er en god spiller, sa Zidane.

Drammenseren fikk tillit fra start av trener Zinedine Zidane de to første kampene, men ble byttet ut i begge. Så ble han værende på benken mot Real Valladolid, før han fikk ett fattig minutt mot Levante like før landslagspausen.

TV 2s fotballekspert sa da at Ødegaard ikke hadde imponert de gangene han hadde fått sjansen.

– Det er begrenset hvor mange sjanser du får i en så stor klubb som Real Madrid. Det betyr ikke at det er over og ut, for han vil selvfølgelig få flere sjanser, men det tyder på at han har havnet lengre bak i køen. Han var langt fremme i køen, men nå er han noen steg lengre bak. Det kan endre seg, og det er opp til han selv, sa Mina Finstad Berg for to uker siden.