VIKTIG MANN: Kevin De Bruyne har vært Manchester Citys viktigste spiller i flere sesonger.
VIKTIG MANN: Kevin De Bruyne har vært Manchester Citys viktigste spiller i flere sesonger. Foto: Laurence Griffiths

Skadesmell for Manchester City – De Bruyne kan miste flere kamper

Manchester Citys stjernespiller skadet seg i landslagspausen.

Det bekrefter Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse. Manchester Citys belgiske midtbanemaestro skadet seg under Belgias landskamp mot England og måtte byttes ut et drøyt kvarter før slutt.

– Dessverre er De Bruyne ute, men de andre spillerne kom skadefri tilbake. Jeg tror ikke skaden er alvorlig, men jeg tror han vil gå glipp av de neste kampene. Vi får se. Jeg kan ikke svare på hvor lenge han er ute, for jeg vet ikke, sier Guardiola.

Manchester City møter Arsenal på Etihad lørdag klokken 18.30.

Guardiola kan glede seg over at Sergio Agüero er tilbake i full trening. Argentineren har ikke spilt kamp siden 30. serierunde i forrige sesong.

– Vi er fornøyde. Alle lag trenger spisser. Han har trent i tre eller fire dager, og han har trent godt. Jeg er glad for å se ham tilbake på banen etter så lang tid borte, sier Guardiola.

Manchester City har slitt på spissplass etter at Agüeros naturlige erstatter, brasilianske Gabriel Jesus, også ble skadet for noen uker siden. Jesus er ennå ikke kampklar.

– Det finnes muskelskader hvor man kan ta risiko, og det finnes noen hvor man ikke kan det. Han er skadet på et sted i leggen hvor han kan risikere å være ute i lang, lang tid hvis han tar sjansen, sier City-manageren.