Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fikk torsdag oversendt nok et brev i Bertheussen-saken. Brevet ble oversendt påtalemyndigheten fra NRK, opplyste statsadvokat Marit Formo i retten fredag. Her er hun i samtale med medforsvarer Bernt Heiberg i sal 250 i Oslo tingrett fredag. Tegning: Egil Nyhus / NTB
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fikk torsdag oversendt nok et brev i Bertheussen-saken. Brevet ble oversendt påtalemyndigheten fra NRK, opplyste statsadvokat Marit Formo i retten fredag. Her er hun i samtale med medforsvarer Bernt Heiberg i sal 250 i Oslo tingrett fredag. Tegning: Egil Nyhus / NTB Foto: S

Nytt brev oversendt i Bertheussen-saken

PST fikk torsdag oversendt nok et brev i Bertheussen-saken, likt de fem tidligere som politiet mener inneholder opplysninger bare en gjerningsmann kan vite.

Brevet ble oversendt påtalemyndigheten fra NRK, opplyste statsadvokat Marit Formo da Oslo tingrett ble satt fredag morgen. Hun sa at de nye dokumentene vil bli lagt til som en del av grunnlaget i saken mot Laila Anita Bertheussen.

– Brevet er innholdsmessig det samme brevet som kom til Elden. Det er poststemplet 31. august, så NRK har nok sittet på dette en stund, sa Formo til dommerne.

Fra før er det kjent at det i etterkant av de påtalte forholdene mot Bertheussen vinteren 2018 og 2019, har blitt sendt fem andre forsendelser påtalemyndigheten mener den tiltalte står bak ettersom de inneholder opplysninger om saken som bare den eller de som står bak truslene kan vite.

Brevene ble sendt til Bertheussens forsvarer, John Christian Elden og til to journalister i Dagbladet og NRK. Det siste av de fem kom til Eldens kontor 13. august i år, bare noen uker før rettssaken startet.

Relatert