Maguire utvist da Eriksen straffet England

Harry Maguire med bekmørk opptreden mot Danmark.

England - Danmark (0-1) 0-1

Danmark tok en kruttsterk trepoenger på Wembley onsdag kveld. Christian Eriksen ble kampens eneste målscorer da han scoret på straffespark i 1. omgang.

Men danskene må nok gi Manchester United-kaptein Harry Maguire mye av æren – som rett og slett hadde en tung dag på jobben.

Kun halvtimen var spilt da Manchester United-stopperen måtte forlate banen.

27-åringen viste knotter ved to anledninger da han først taklet Youssuf Poulsen, før han senere satte knottene i leggen på Kasper Dolberg.

Manchester United-kapteinen ble dermed utvist etter å ha fått gult kort i begge situasjonene.

– Den forferdelig tunge serieåpningen til Harry Maguire blir bare verre og verre. To forseelser, to gule kort. Det er lite protester fra Harry Maguire og det er lite protester om noe fra medspillerne. Jeg syntes fra første øyekast at det så ut som en ganske klink avgjørelse, sier TV 2s kommentator Espen Ween.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Det røde kortet markere enda et tungt øyeblikk for Maguire i 2020. I sommer havnet han i bråk på den greske ferieøyen Mykonos. Maguire ble funnet skyldig i vold mot offentlig tjenestemann og gjentatte forsøk på å bestikke politiet. Han ble også funnet skyldig i krenkende atferd og å motsette seg pågripelse.

– Han er inne i en vanskelig periode. I disse periodene lærer man mye om seg selv og andre. Du lærer hvem som er der for deg i vanskelige tider. Han komme ut som en sterkere spiller og mann. Han vet at det vil komme kritikk etter dette, og det må man akseptere. Det er kostbart å bli redusert til ti mann, men vi støtter ham fullt ut. Han er en toppspiller, sier landslagssjef Gareth Southgate etter kampen.

Få minutter etter Maguries marsjordre ble danskene tildelt straffespark da Thomas Delaney gikk i bakken i duell med Kyle Walker. I sin landskamp nummer 100 var Christian Eriksen sikker fra krittmerket og ga danskene ledelsen.

Dermed topper Belgia gruppen med ni poeng. England ligger på tredjeplass med dårligere målforskjell enn Danmark – begge har syv poeng.

Relatert