Norsk rytter i stygg velt: – Ikke så lett å huske hva som skjedde

En velt under massespurten i Scheldeprijs gikk hardt utover August Jensen (29).

Den belgiske semi-klassikeren ble som ventet avsluttet med en massespurt. Der krysset BORA-hansgrohe-rytter Pascal Ackermann, som spurtet inn til andreplass, inn foran Jensen.

Den norske rytteren gikk rett i asfalten med drøssevis av konkurrenter bak seg. Jensen ble liggende på asfalten og fikk straks tilsyn av et legeteam. Etterpå ble nordlendingen avbildet sittende på bakken med blod i ansiktet.

Jensen stilte opp til intervju på vei inn i lagbussen.

En forslått August Jensen tror at han har fått hjernerystelse, og skal sjekkes på nytt av legen onsdag kveld.
En forslått August Jensen tror at han har fått hjernerystelse, og skal sjekkes på nytt av legen onsdag kveld. Foto: TV 2.

– Det er ikke så lett å huske akkurat hva som skjedde. Bildene etterpå viser at Ackermann kutter forhjulet mitt. Da velter jeg, men akkurat hvordan det skjedde husker jeg ikke så godt akkurat nå, sier nordlendingen til TV 2.

– Det er nok en liten hjernerystelse, litt sånn som jeg ser det for meg. Jeg vet selv hva jeg husker og ikke husker. Det er ikke så veldig lett. «Shit happens», fortsetter han.

Tyske Ackermann ble deplassert for manøveren.

– Synes du det var en rett avgjørelse?

– Det er veldig vanskelig å si for meg når jeg ikke husker situasjonen. Men utifra bildene jeg har sett, synes jeg at han gjør en brå bevegelse, svarer 29-åringen, som satser på å kunne sykle ritt igjen om fem dager.

Onsdag kveld venter en ny legesjekk, opplyser han.

Deplasseringen av Ackermann gjorde at Niccoló Bonifazio rykket opp til andreplass og Bryan Coquard til pallen. Caleb Ewan vant rittet.

REGELBRUDD: Her går August Jensen i bakken. Pascal Ackermann, med svart drakt til venstre i bildet, ble disket for manøveren.
REGELBRUDD: Her går August Jensen i bakken. Pascal Ackermann, med svart drakt til venstre i bildet, ble disket for manøveren. Foto: Jasper Jacobs

Riwal Securitas-leiren kom med en oppløftende melding om Jensen en drøy halvtime etter målgang.

– Ja, han er OK. Han er veldig forslått og har masse skrubbsår på hodet og kroppen, men tilsynelatende er ingenting brukket, sier lagets pressesjef, Emil Bønding, til TV 2.

Sju nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen.

Kristoff la seg helt fremst i feltet under opptrekket. Han sier at han følte seg bra, noe som er godt nytt foran søndagens TV 2-sendte Flandern Rundt.

– Det var oppløftende. Jeg tror jeg kunne gjort en ganske bra spurt selv, men jeg er ikke så rask som Caleb Ewan, for eksempel. Jeg hadde nok ikke vunnet, men jeg kunne klart topp fem om jeg hadde prøvd, sier Kristoff til TV 2.

– Hva er dine forventninger til søndagen?

– Jeg drømmer om å vinne, men jeg føler at de beste kanskje er et hakk bedre. Jeg må være litt heldig da, svarer UAE-rytteren.