Politiet gjør undersøkelser ved adressen hvor far og datter ble knivstukket.
Politiet gjør undersøkelser ved adressen hvor far og datter ble knivstukket. Foto: Jan Arne Austad / TV 2

Far og datter knivstukket - samboer siktet

Far og datter er sendt til sykehus etter knivstikking i Overhalla i Trøndelag. Datterens samboer er pågrepet og siktet.

Klokken 00.47 natt til onsdag fikk politiet i Trøndelag melding om at to personer var knivstukket på en privat adresse i Overhalla kommune i Trøndelag.

En mann i 50-årene og datteren, en kvinne i 30-årene, ble fraktet til sykehus med skader.

Kvinnen fikk moderate skader, og behandles ved Namsos sykehus. Faren har mindre skader.

Kvinnens samboer, en mann i 40-årene, ble pågrepet og siktet.

– Den siktede ble pågrepet av en av politipatruljene klokken 01.37 utenfor Namsos sentrum. Siktede er samboer med datteren. I forbindelse med pågripelsen ble det nødvendig å bruke pepperspray, skriver politiet i en pressemelding.

Siktet for mishandling

Mannen ble pågrepet etter en biljakt. Han er siktet for mishandling i nære relasjoner.

– Vi vil etter hvert vurdere om siktelsen skal endres, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

– Vil han bli framstilt for varetektsfengsling?

– Det vil vi ta stilling til når vi har tatt flere avhør og gjort flere undersøkelser, sier Juliussen.

Mannen er kjent for politiet fra tidligere. Politiet ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på hva slags forhold det er snakk om.

Tre barn til stede

Det var barn tre mindreårige barn til stede da hendelsen skjedde. Disse har ikke fått noen fysiske skader. De blir ivaretatt av barnevernet og kommunens kriseteam.

Det var den skadde mannen i 50-årene som ringte politiet. De var inne i et privathus da de ringte, og gjerningspersonen prøvde å komme seg inn i dette huset, har politiet opplyst til VG.

Tre bevæpnede patruljer ble sendt til adressen, og første patrulje ankom stedet om lag 15 minutter etter at de fikk melding, ifølge politiet.

– Politiet har iverksatt etterforskning og vil gjennomføre avhør av både den siktede og vitner, samt tekniske undersøkelser på stedet. Arbeidet er påbegynt og vi mener vi har et sterkt mistankegrunnlag, sier Line Marthe Fuglum Juliussen, etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt, i pressemeldingen.

– Vi ser at en rask responstid var viktig for å få kontroll på situasjonen, både med tanke på ivaretakelse av de fornærmede og å få pågrepet den nå siktede. Nå er fokuset å gjennomføre avhør, tekniske undersøkelser og kartlegge hendelsesforløpet, sier Fuglum Juliussen.