TURVEI: På turveien som går forbi fotballbanene, ble en jente dratt inn i skogen av en voksen mann.
TURVEI: På turveien som går forbi fotballbanene, ble en jente dratt inn i skogen av en voksen mann. Foto: Google Maps via Politiet i Bergen, Askøy og Øygarden

Politiet: Mann dro jente inn i skogen og forsøkte å kle av henne

Politiet i Bergen etterforsker en sak der en jente i barneskolealder skal ha blitt dratt inn i skogen av en voksen mann og forsøkt kledd av.

Politiinspektør Tore Salvesen sier til TV 2 at jenta, som er i barneskolealder, ble dratt inn i skogen og forsøkt utsatt for en seksuell handling.

Jenta klarte å komme seg unna og løpe fra stedet.

– Dette skjedde onsdag forrige uke mellom klokken 14.50 og 15.15 på en turvei, eller grusvei, mellom Sælen kirke og Vardesvingen, sier Salvesen.

Politiinspektøren forteller videre at politiet har en god beskrivelse av gjerningspersonen.

Politiet opplyser at de vet at det var folk på turveien i tidsrommet mellom klokken i det aktuelle tidspunktet 7. oktober, og ønsker å komme i kontakt med disse.

– Vi vet også at det var barn i området på denne tiden, og ber foreldre høre med barna sine om de har sett noe, opplyser politiet.

Salvesen understreker at det er viktig at folk tar kontakt dersom de har vært i området.

– Hvis folk er i tvil om det de har å si kan ha noen betydning, så må de ringe oss likevel. De må ikke vurdere om det har noen betydning, det skal heller vi gjøre, sier han.

I tillegg arbeider de med å innhente og analysere elektroniske spor, kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør.

– Vi har foretatt vitneavhør, har vært på åstedet og har et eget prosjekt på elektroniske spor, der vi ser etter mobiltelefoner som har vært i området, overvåkningskameraer, og så videre, sier Salvesen.

Det planlegges også for rundspørring i det aktuelle området tirsdag ettermiddag og kveld.