Mathias Trygg scoret fire da Storhamar gikk på kjempesmell

Storhamar kom proppet med selvtillit til hjemmekampen mot Manglerud/Star, men måtte gå skuffet av isen. En real sluttoffensiv ga gjestene 7-4-seier.

Storhamar–Manglerud/Star 4–7

Se sammendraget fra kampen øverst!

Før lørdagens oppgjør sto Storhamar med full pott etter seier i sine to første seriekamper. Deriblant ble Stavanger Oilers slått i 4-2 i sesongåpningen.

Etter å ha tapt 4-1 mot Vålerenga i åpningskampen har målene rent inn for Manglerud/Star. Forrige kamp vant de 7-5 mot Grüner, før de lørdag vant 7-4 mot Storhamar. Dermed har Oslo-laget scoret 14 mål på de to siste kampene.

Mathias Trygg scoret fire mål og var dermed svært delaktig i at Storhamar gikk på sesongens første tap.

– For en kveld Mathias Trygg har, sa TV 2s ekspertkommentator Dima Smirnov, etter at Trygg satte inn sitt fjerde mål.

De fleste forventet derfor en grei hjemmeseier for Hamar-klubben. Slik så det en stund ut til å bli. Vertene ledet 3-0 allerede før 13 minutter var spilt etter mål fra Mikael Zettergren, Jonas Løvlie og Christian Larrivée. De to første scoringene kom i overtall.

Men bortelaget var på langt nær knekt. Mathias Trygg reduserte for Manglerud/Star snaut fire minutter før den første pausen, og fem minutter ut i midtperioden sto det 3-3 etter raske mål fra Robin Mathisen og Trygg.

Eirik Salsten sendte Storhamar tilbake i føringen få minutter senere. 4-3 sto seg helt fram til Sander Boroczky utlignet etter litt over 36 minutter.

Da tredje periode gikk mot slutten, skulle det slukne helt for hjemmelaget. I overtall ordnet Trygg 5-4 for M/S, mens samme mann og Joachim Hermansen ga gjestene en svært uventet 7-4-seier. Målene kom i løpet av de seks siste minuttene.

– Mangelrud Star var underdog, men samtidig har de vært best i kveld. De vinner helt fortjent, mente Dima Smirnov.

Stavanger tok sesongens første seier med 4-1 hjemme mot Stjernen. Dan Kissel, Tommy Kristiansen, Joseph Martin og Markus Søberg scoret for den regjerende mesteren.

Samme resultat greide Narvik da nordlandslaget tok imot Sparta.