SUPERSPREDER: Anthony Fauci mener at det må ha vært en superspreder-hendelse i Det hvite hus. Foto: AP Photo/Alex Brandon)
SUPERSPREDER: Anthony Fauci mener at det må ha vært en superspreder-hendelse i Det hvite hus. Foto: AP Photo/Alex Brandon)

Anthony Fauci:

– Vi har hatt en superspreder-hendelse i Det hvite hus

Smittevernekspert Anthony Fauci sier at Det hvite hus har blitt utsatt for en «superspreder-hendelse».

– Tallene sier det meste, sier USAs fremste smittevernekspert, Anthony Fauci, til CBS News Radio.

Den siste uken har flere personer tilknyttet Det hvite hus i USA blitt bekreftet smittet av koronaviruset.

– Vi hadde en superspreder-hendelse. Det var en situasjon hvor folk flokket seg sammen, og ingen av dem brukte munnbind, sa han videre.

Totalt 17 personer tilknyttet Det hvite hus har så langt testet positivt for koronaviruset, inkludert president Donald Trump.

CBS skriver at flere av disse personene tok del i nominasjonseremonien som ble avholdt i anledning Amy Coney Barrets utnevnelse som USAs høyesterettsdommer, i september.

– Ingen kur

I intervjuet ble også Fauci spurt om hva han synes om at Trump omtaler koronabehandlingen han har mottatt som å være en «kur».

– Jeg tror man må være mer presis på hva man legger i ordet kur, for det ordet kan lede til forvirring. Vi har gode behandlingsmetoder for personer som er innlagt med en alvorlig grad av sykdommen, men foreløpig finnes det ingen kur, sa Fauci.

Tvil om Trumps helse

Flere har spekulert på om Donald Trump er i så god form som han selv sier, etter at han hostet i et intervju med Fox News.

Fauci stoler imidlertid på at Trumps tilstand er på bedringens vei.

– Det er ikke uvanlig å hoste litt når man er i fase hvor man kommer seg etter å ha vært syk. Det virker som at presidenten blir i stadig bedre form, sa Fauci.

Relatert