Da Gjert falt pladask for Tone

Da Gjert Ingebrigtsen så Tone Ingebrigtsen for aller første gang en januardag i 1987, var det full match fra første stund. Siden har de ikke vært fra hverandre en eneste dag.

Tone Ingebrigtsen er for mange kjent som hele Norges løpemamma. Hun er den som har holdt hjulene i gang hjemme, ved siden av å styre to frisørsalonger.

Hun og ektemannen Gjert Ingebrigtsen har i dag syv flotte barn, der tre av dem markerer seg helt i verdenstoppen som friidrettsutøvere.

Hele historien for det som var starten på Team Ingebrigtsen, skjedde 33 år tilbake i tid.

– Jeg møtte Gjert på Godalen videregående i Stavanger, sier Tone.

Se hele intervjuet øverst i saken!

Hun gikk da på frisørlinja og Gjert studerte automatiseringsteknikk. De hadde klasserom i samme gang, og Tone hadde lagt merke til en kjekk kar der. Den kjekke karen var Gjert Ingebrigtsen.

– Han var kul, hadde gele i håret og gikk med kule boots som var inn på den tiden, mimrer Tone.

NYFORELSKA: Tone og Gjert Møtte hverandre i 1987.
NYFORELSKA: Tone og Gjert Møtte hverandre i 1987. Foto: Privat, fra boken "Alltid mamma".

Det hun ikke visste var at han også hadde lagt merke til henne.

– Det var en umiddelbar match. Fra vi traff hverandre i gangen, gikk det ikke mange dagene før vi var sammen hele tiden. Siden har vi ikke vært fra hverandre én dag siden vi møttes for 33 år siden, sier Gjert.

– Det var et sjokk

MØTTE HVERANDRE PÅ VIDEREGÅENDE: Tone og Gjert studerte begge på Godalen videregående i Stavanger da de møtte hverandre.
MØTTE HVERANDRE PÅ VIDEREGÅENDE: Tone og Gjert studerte begge på Godalen videregående i Stavanger da de møtte hverandre. Foto: Privat, Fra boken "Alltid mamma", Ascheoug 2020

Samlivet fikk en litt uventet, men overraskende start enn hva de begge hadde sett for seg.

– Det var et sjokk å bli gravid som 16-åring, der vi begge var midt i studiene våre. Det var ikke noen drømmesituasjon, men vi klarte oss gjennom det, sier Tone.

Hvordan den lille familien Ingebrigtsen skulle få endene til å møtes, var hele tiden et spørsmål, men oppi alt dette var de lykkelige.

– Det vanskeligste på den tiden var nok økonomien, sier Tone.

Hyller kona

Dagene gikk slag i slag med fritidsaktiviteter, idrett og arbeid. Gjert fikk en periode kjenne det ekstra på kroppen, da han gikk på en smell.

– Når man er unge tror man at man er et «supermenneske» og kjører på. Jeg har gått på noen skikkelig karameller. Jeg har lært mye av det, og en må da kjenne sine begrensinger. Jeg har mye å gå på i dag, men jeg rekker ikke opp til Tone. Uansett hvor mye jeg gjør, overgår Tone meg, innrømmer Gjert.

Sjekk da Tone ble overrasket med hilsen fra barna på direkten:


Til vanlig har Gjert vært ute av døren rundt klokka seks om morgenen, for å rekke jobben som han har ved siden av å være trener. Siden mars har han hatt en del hjemmekontor og da har han sett alt det kona gjør når han er på jobb.

– Da har jeg sett alt det som gjøres fra tidlig morgen og alt hun gjør i løpet av en dag. At ikke hun har gått på noen smeller – det forstår jeg ikke. Det er enormt hva hun legger ned av arbeid, sier Gjert.

I boken sin «Alltid mamma», innrømmer hun at hun drømmer om å kunne sove helt til klokka syv om morgenen.

– Som regel starter dagen med en maskinvask med klær, jeg vekker ungene og lager frokost. Jeg shiner over huset selv før jeg går på jobb. Når man kommer hjem rydder man seg gjennom skoene, før man starter på middagen, sier hun.

Vil gifte seg på nytt


I dag har familien skrevet seg inn i både norske og internasjonale historiebøker. De er stolte foreldre til Ingrid, William, Martin, Kristoffer, Henrik, Jakob og Filip. Løpetalentene Filip, Jakob, Henrik og Ingrid har imponert, og imponerer fremdeles en hel verden.

VIL FORNYE LØFTENE: Det er mange år siden Tone og Gjert ga hverandre sitt ja. Nå ønsker de å fornye ekteskapsløftene.
VIL FORNYE LØFTENE: Det er mange år siden Tone og Gjert ga hverandre sitt ja. Nå ønsker de å fornye ekteskapsløftene. Foto: Privat, Fra boken "Alltid mamma", Ascheoug 2020

– Jeg og Gjert er en god match. Vi har stått på og gjør alt vi kan for barna, sier Tone.


Det er ikke noe tvil om at Gjert setter pris på sin bedre halvdel etter 33 år sammen. Det var derfor han foreslo at han og Tone skulle fornye ekteskapsløftene sine.

– Det var Gjert sitt forslag. Jeg var skeptisk til å begynne med, men etter hvert som vi planla dette, ble jeg mer og mer gira. Vi vil ta oss tid til alt det gode og fine vi har fått til her i livet. Ikke minst det å ta hverandre for gitt, sier Tone.

Datoen var satt til mars 2020, men ble utsatt da koronaen kom til landet. De har enda planer om å gifte seg på nytt når hverdagen er tilbake som normalt.

– Vi har fått mer tid og ser hverandre mer og bedre i hverdagen. Vi er privilegerte med dette og ville markere det, sier Gjert.

Januar 1987: Gjert og Tone møter hverandre
12. mars 1988: Kristoffer blir født.1. juli
3. september 1988: Gjert og Tone gifter seg.
4. februar 1991: Henrik blir født.
20. april 1993: Filip blir født.
27. januar 1995: Martin blir født.
19. september 2000: Jakob blir født.
11. mai 2006: Ingrid blir født.
2012: Henrik blir europamester på 1500 meter under EM i Helsingfors, og blir nummer 5 på 1500 meter under OL i London.
18. oktober 2013: William blir født.
2016: Filip blir europamester på 1500 meter under EM i Amsterdam.
Mai 2017: Gjert og jeg åpner In Line frisørsalong i Lurabyen.
August 2017: Filip tar bronse på 1500 meter under VM i London.
Juli 2018: Jakob blir dobbel europamester på 1500 meter og 5000meter under EM i Berlin.
September 2019: Tre brødre på startstreken i finalen på 5000meter
Kilde: Utdrag fra boken "Alltid mamma", Aschehoug 2020

Relatert