DRAFTET: Ole Bjørgvik Holm sier det føles uvirkelig.
DRAFTET: Ole Bjørgvik Holm sier det føles uvirkelig. Foto: TV 2

Draftet til NHL: – Det er litt uvirkelig

Onsdag kveld ble Ole Bjørgvik Holm den 22. nordmannen til å draftes av et NHL-lag. TV 2s ekspert tror på kontrakt i verdens beste hockeyliga.

Se Manglerud Star - Grümer på TV 2 Sumo fra kl. 18.25.

– 18-åringen gikk gradene i Manglerud Star før han reiste til USA som 16-åring for å spille hockey. Onsdag kveld ble det kjent at Espen «Shampo» Knutsen og Ole-Kristian Tollefsens gamle klubb, Columbus Blue Jackets, sikret seg rettighetene til å signere backtalentet i løpet av de neste tre årene.

– Det er litt uvirkelig. Jeg tror ikke det har helt gått opp for meg. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Jeg er veldig fornøyd med Columbus. Det er et lag jeg føler jeg kan utvikle meg i.

TV 2s hockeyekspert Jesper Hoel har sett Bjørgvik Holm gå gradene i Manglerud Star og har stor tro på det unge talentet.

– Han er en storvokst back med bra fysikk, som også har god puckkontroll. Han tør å være delaktig i spillet og er uredd. Han produserer også offensivt og har et stort potensiale som back.

Den 190 cm høye backkjempen, som ble draftet i 5. runde, er den 22. norske spilleren som draftes i NHL. Bare fem spillere på den prestisjetunge lista har spilt NHL-kamper, men Hoel har stor tro på den tidligere Manglerud-spilleren.

– Det er ingen garanti, men han kommer til å få mange muligheter til å vise seg frem og kanskje med tiden signere en kontrakt med klubben. De drafter han fordi de tror han kan bli NHL-spiller, men nå må han ta steget opp og bevise.

Den forrige norske spilleren som ble draftet til NHL var Mathias Emilio Pettersen i 2018, da han ble hentet til Calgary Flames.

Bjørgvik Holm hadde egentlig et collegestipend i Denver, men da han fikk muligheten til å reise til Canada og bare satse på hockeyen var valget enkelt. Nå er han hjemme i Norge før retur i november. 18-åringen trener og spiller med Manglerud Star i påvente av avreise og møter Grüner i Manglerud ishall til TV 2 Sumo kamp kl. 18.30.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, men det er nå jobben starter, sier han.

Relatert