Wenches fiskegrateng med makaroni
Fiskegratengen serveres med en råkost av gulrot og eple. Den kan enkelt lages uten melk, gluten og egg
Dette trenger du:
- Ca. 4 dl kokt fisk uten skinn eller ben
- Ca. 1 ½ dl ukokt fullkorns makaroni, eventuelt glutenfri makaroni
Gratengsaus:
- ½ dl flytende Melange, eventuelt flytende Melange uten melk*
- 1 sjalottløk
- 3 ss hvetemel eller maisennamel for glutenfri (røres ut i melken/melkefri)
- Ca. 3 dl fiskekraft, eventuelt litt melk eller rismelk
- 1 ¾ ts salt
- 1 krm pepper
- 1 krm revet muskatnøtt
- 2 egg, plommer og hviter hver for seg, fri for egg erstatt egg med 2 ss bakepulver
Til dryss:
- Strøkavring/malt glutenfritt brød/knekkebrød.
Slik gjør du:
Varm ovnen til 200 grader. Smør en ildfast form med flytende Melange.
Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann, tilsatt 1 ss flytende Melange i 3-4 minutter. Fiskekraften brukes i sausen. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet. Surr finhakket sjalottløk i flytende Melange til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med fiskekraft, eventuelt litt melk/rismelk. Glutenfri og fri for egg, rør ut maisennamel og bakepulver i melk/rismelk/vann.
Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt, pepper og finrevet muskatnøtt. For de som tåler egg, avkjøl sausen litt, vend inn 3 eggeplommer og stivpiskede eggehviter. Tilsett den kokte fisken og eventuelt makaroni og vend lett om. Dryss over strøkavring/eventuelt glutenfritt.
Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 40-50 minutter. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.
Server med kokte poteter, råkost av revne gulrøtter og revet eple, og en dressing av presset sitronsaft og litt honning eller noen sukkerkorn.
Tips: Fiskegrateng kan også lages på rå fisk. Rå fisk vil gi fra seg væske, tilsett 1 ss hvetemel/glutenfritt 2 ts maisennamel ekstra i sausen og stek fiskegratengen 6-8 minutter lengre. Rå fisk i biter tilsettes direkte i den hvite sausen.
*I samarbeid med produktplassering