GLIMT-KLAR: Hugo Vetlesen går fra Stabæk til serieleder Bodø/Glimt.
GLIMT-KLAR: Hugo Vetlesen går fra Stabæk til serieleder Bodø/Glimt. Foto: TV 2

Vetlesen klar for Glimt: – En mulighet jeg ikke kunne si nei til

Hugo Vetlesen (20) har skrevet under på en treårskontrakt med Bodø/Glimt.

Etter fire år for Stabæks A-lag går Hugo Vetlesen til Bodø/Glimt. Klubben bekrefter at 20-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2023.

– Dette har jeg ventet på en stund nå, så det var godt å få det i boks. Jeg har visst at de har vært interessert i en god stund nå. Det kom bud forrige uke og det virket veldig attraktivt for både Stabæk og Bodø/Glimt, sier Vetlesen til TV 2.

– Jeg har hatt veldig lyst til å spille for Bodø/Glimt, spesielt nå som det har gått så bra, og historien de har hatt med å utvikle unge spillere. Det har stagnert litt for meg i Stabæk de siste sesongene, så dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til.

Midtbanespilleren påpeker at talentdyrkingen i klubben var en av de viktigste faktorene.

– Bodø/Glimt har ikke tapt en eneste kamp og de viser, med eksempler som Håkon Evjen og Jens Petter Hauge, at de gir unge gutter muligheten, påpeker 20-åringen.

– Det er en krig man må ta

Vetlesen har bokført fire mål og to målgivende for Stabæk så langt i år og kan få sin Glimt-debut mot Molde 17. oktober.

Han er likevel forberedt på at det kan ta tid å spille seg inn i laget.

Hugo Vetlesen har signert en treårsavtale med Bodø/Glimt.
Hugo Vetlesen har signert en treårsavtale med Bodø/Glimt. Foto: TV 2

– Det er en krig man må ta. Sånn er det i fotball. Det er ikke alltid like lett å spille seg inn i et lag, spesielt med den flyten Bodø/Glimt har hatt. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille, men det kreves en jobb før det.

– Min styrke er at jeg er en anvendelig midtbanespiller som kan bekle flere posisjoner. Men jeg er først og fremst en indreløper som er løpsvillig. De siste sesongene har jeg begynt å score mål også, så det er ikke så dumt det heller, avslutter Vetlesen.

Vetlesen har spilt for Stabæks A-lag siden 2017 og er den første spilleren født etter år 2000 til å starte en Eliteserie-kamp.

Relatert