BYTTET INN: Alexander Sørloth ble byttet inn i andre omgang i 4-0-seieren over Schalke 04. Foto: AFP
BYTTET INN: Alexander Sørloth ble byttet inn i andre omgang i 4-0-seieren over Schalke 04. Foto: AFP

RB Leipzigs plan for Sørloth: – Det passer meg perfekt

Alexander Sørloth (24) fases gradvis inn i RB Leipzig-laget.

RB Leipzig - Schalke 04 4-0

Trønderen fikk Leipzig-debuten da han ble kastet innpå etter 27 minutter i forrige kamp mot Leverkusen. Debuten gikk uten scoring for Sørloth.

Lørdag ble han igjen benket fra start, og denne gangen tok det lenger tid før han fikk entre gressmatten. Etter 72 minutter kom han innpå for Emil Forsberg. Foruten et gult kort markerte han seg ikke nevneverdig.

Sørloth sier til V Sport at det er planen at han skal kjøres inn gradvis.

– Fordi jeg kom inn to uker uten fotball, så jeg skal komme i gang litt og bygge meg gradvis opp. Det var ikke planen å komme inn så tidlig mot Leverkusen, men så kom det en skade. I dag fikk jeg også noen minutter. Forhåpentligvis blir det mer etter landslagssamlingen, sier Sørloth.

24-åringen har fått et godt inntrykk av sin nye trener, Julian Nagelsmann.

– Det er åpenbart en veldig god trener. Han er veldig sterk taktisk og flink til å få ut budskapet til spillerne. Vi tenker likt om fotball. Han liker å presse høyt, score masse mål og gjenvinning, så det passer meg perfekt, sier Sørloth til V Sport.

Leipzig tok ledelsen da halvtimen var passert etter et selvmål, og økte både en og to ganger før pause ved henholdsvis Angeliño og Willi Orban.

Marcel Halstenberg fikk æren av å krone kvelden da han satte inn 4-0 på et straffespark to minutter før full tid.

Leipzig topper tabellen i Bundesliga på bedre målforskjell enn Eintracht Frankfurt. Neste kamp er bortemøtet med Augsburg.

– Vi har som mål å kjempe i toppen før sesongen, og nå leder vi tabellen. Vi skal fortsette å kjøre på. Vi kjørte over Schalke. Fortsetter vi å være offensive i hodet, skal vi være i toppen hele sesongen, sier Sørloth.

Nå venter Serbia i den TV 2-sendte EM-playoffen på Ullevaal torsdag.

– Jeg går inn med en voldsom offensivitet. Nå fikk jeg en veldig fin overgang til en stor klubb og spiller på et veldig godt lag. Det er mange som leverer i klubbene sine, så alle har høy selvtillit, sier Sørloth.

Relatert