SLÅTT NED: Rick Moranis kjent fra Ghostbusters og Kjære, jeg krympet barna, har blitt usatt for blind vold i New York. (AP Photo/File)
SLÅTT NED: Rick Moranis kjent fra Ghostbusters og Kjære, jeg krympet barna, har blitt usatt for blind vold i New York. (AP Photo/File) Foto: AP1994

Her blir 80-tallshelten slått ned på åpen gate

GOD KVELD NORGE (TV 2): Politiet i New York har publisert overvåkningsbildene som viser at skuespiller Rick Moranis blir brutalt slått ned på åpen gate.

På torsdag rundt 7.30 på morgenen vandret skuespiller Rick Moranis i Upper West Side i New York. Overvåkningsbilder viser en tilfeldig person gå mot han på fortauet, men i stedet for å gå forbi gir han Moranis en knyttneve mot hodet. 67-årige Moranis blir liggende på bakken, mens gjerningsmannen rolig spaserer videre.

Nå har New York Police Department (NYPD) publisert overvåkningbildene i håp om å finne gjerningspersonen.

Se de brutale bildene her:

På sykehuset

Moranis ble kjørt til sykehuset etter overfallet. Han hadde smerter i hodet, ryggen og hofta. På fredag ettermiddag kom midlertidig beskjeden om at han er på bedringens vei.

NYPD utlyser nå en dusør på 2500 dollar, rundt 23.000 norske kroner, for informasjon som fører til pågripelse av gjerningspersonen. Moranis har i følge politiet bedt dem om å fange «the bad guy».

GJERNINGSMANN: Politiet har publisert dette bildet av den mistenkte.
GJERNINGSMANN: Politiet har publisert dette bildet av den mistenkte. Foto: NYPD

– For øyeblikket så vil bare Moranis være hjemme, og bli bedre. Han vil ha fred, og så fort han blir bedre så vil han gå ut igjen og gjøre sine daglige gjøremål, sier politioffiser Jonadel Dorrejo i følge Dailymail.

Ghostbusters

Rick Moranis er en canadisk-amerikansks skuespiller, som ble kjent rundt 1980 i komishowet «Second City Television». Senere dukket han opp i flere Hollywood-filmer, og er kanskje mest kjent for «Ghostbusters» og «Kjære, jeg krympet barna» fra 1989.

Sistnevnte var såpass suksessfull at den fikk en oppfølger i 1992 med «Kjære, jeg forstørret barnet». Før trilogien ble fullført med «Kjære, vi krympet oss selv» i 1997.

Flere skuespillere har skrevet støttende meldinger til Moranis på Twitter etter overfallet. Blant annet Deadpool-skuespiller Ryan Reynolds og selveste Captain America, Chris Evans.

«Blodet mitt koker. Finn denne mannen. Du rører ikke Rick Moranis», skriver Evans.

Relatert