BETENNELSE: Målvakt Lars Haugen mister prestisjeoppgjøret som marker sesongstart i Fjordkraft-ligaen. Her fra vinter-OL i Pyeongchang.
BETENNELSE: Målvakt Lars Haugen mister prestisjeoppgjøret som marker sesongstart i Fjordkraft-ligaen. Her fra vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Erik Johansen

Landslagskeeper må utsette redebuten på norsk toppnivå

Landslagskeeper Lars Haugen (33) mister muligheten til eliteserie-comeback hjemme mot Vålerenga i Fjordkraft-ligaen med skade.

Se Manglerud/Star - Vålerenga på TV 2 Sumo fra kl. 15.25

Når pucken droppen i Manglerud Ishall lørdag ettermiddag marker det slutten på en rekordlang og ufrivillig pause i Fjordkraft-ligaen når tittelutfordrer Vålerenga gjester Manglerud/Star, men det blir uten en skadet landslagskeeper mellom stengene for hjemmelaget.

– Ikke noe alvorlig, men en betennelse som har vært seigere enn ventet, bekrefter Haugen til TV 2.

Etter ni år som utenlandsproff og spill i både SHL, KHL og østerriksk hockey flyttet 33-åringen og familien hjem til Norge i sommer.

Nå mister imidlertid Haugen lørdagens prestisjeoppgjør og må inntil videre vente til han kan ikle seg den grønne og hvite drakten og vokte buret for Manglerud/Star.

– Kjedelig å gå glipp av en så kul match, men kampene kommer så tett, så det hjelper heldigvis, fortsetter Haugen.

TV 2s ishockeyekspert, Jesper Hoel, mener fraværet av nyervervelsen vil være et stort savn for fjorårets serieåtter.

– Det gir en helt annen trygghet trygghet og løft å ha landslagskeeperen i mål og fraværet vil nok spre usikkerhet i egen sone, sier Hoel, før han fortsetter:

– At Haugen ikke står har mye å si for inngangen til matchen og gjør Vålerenga til enda større favoritter.

– Før matchen ville jeg sagt at Vålerenga var favoritter i favør 60-40, men med Haugen ute vil jeg si 80-20, vurderer 33-åringen.

Dermed åpner det seg muligheter for andrekeeper Ole Morten Furseth, som spilte 20 kamper i fjor, allerede i seriepremieren.

– Dette blir en fin anledning til Furseth å vise seg frem, og han visste i sesongoppkjøringen at han også kan levere gode matcher, sier Hoel.

Relatert