200930 Tennis, Roland Garros Kiki BERTENS of Netherlands during the day four of the Tennis French Open on September 30, 2020 in Paris, France. (Photo by Baptiste Fernandez/Icon Sport)
 © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY
Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - September 30, 2020  Italy's Sara Errani in action during her second round match against Netherlands' Kiki Bertens   REUTERS/Charles Platiau
Kampen mellom Kiki Bertens og Sara Errani endte i munnhuggeri.

Vinneren forlot banen i rullestol – beskyldes for skuespill

Beskyldningene haglet og skjellsordene fløy etter at Kiki Bertens slet seg til seier over Sara Errani i Roland-Garros. Vinneren forlot banen i rullestol.

Den 5.-seedede nederlenderen Kiki Bertens ble av Errani beskyldt for å fingere skade.

Italieneren nektet å gratulere Bertens med seieren, og på vei ut av banen skrek hun «vaffanculo» etter henne, en lite tiltalende italiensk glose.

– Etter en time var hun skadet, men etterpå løp hun omkring som det aldri hadde vært noe galt. Så må hun trilles av banen i rullestol, men i garderoben er alt bra med henne. Hun overdrev, tordnet Errani etterpå.

– Det gjorde meg veldig sint. Det var godt gjort å vinne, men hun kan gjøre det uten skuespill.

Hadde kramper over alt

Bertens vant 7-6 (7-5), 3-6, 9-7 i en kamp som varte tre timer og 11 minutter. Hun sa at hun hadde kramper i hele kroppen og ikke klarte å gå av banen. Derfor ble hun trillet ut i rullestol.

– Hun kan si hva hun vil. Om dette var fingert så burde jeg bli skuespiller. Under kampen kom og gikk krampene, men etterpå hadde jeg krampe overalt. Jeg kunne ikke engang knytte neven, for fingrene mine ville ikke røre seg, sa hun.

Hun sa at hun fikk fysioterapi i tre kvarter etter kampen, og at det gikk en halvtime før krampene ga seg.

– Hun burde vært der. Det er ikke hyggelig å høre tingene hun sa, men jeg vil ikke ta det personlig. Hun var sikkert mest frustrert over at hun ikke klarte å vinne, sa Betens som spøkte med at hun kanskje burde ta kurs i skuespill.

Errani, som i 2012 var tapende finalist i Roland-Garros, hadde en matchball i den elleville kampen, men hun fikk straffepoeng for å bruke for lang tid på å serve. På ett tidspunkt leverte hun en underarmsserve.

Spillerne bød på hele 24 servebrudd. Bertens hadde 61 vinnerslag og 63 upressede feilslag.

(©NTB)

Relatert