Bamas salatfabrikk i Lier åpnes igjen etter større smitteutbrudd

Bamas salatfabrikk i Lier har vært stengt den siste uken etter at flere av deres ansatte fikk påvist covid-19. Onsdag denne uken gjenåpnes fabrikken.

SALATKRISE: Det ble salatmangel da Bama måtte stenge fabrikken på grunn av smitte. Foto: Jil Yngland
SALATKRISE: Det ble salatmangel da Bama måtte stenge fabrikken på grunn av smitte. Foto: Jil Yngland

Det har ikke vært produksjon ved fabrikken siden 19. september, men onsdag gjenopptas den igjen, opplyser Bama i en pressemelding.

– Ansatte som kommer tilbake på jobb, skal være friske, ha negativ test og være ferdig med karantenen på ti dager, sier administrerende direktør Atle Beyer i Bama Industri.

Til sammen 15 ansatte ved fabrikken fikk påvist koronaviruset, noe som førte til at salatfabrikken stanset produksjonen midlertidig. Over 260 ansatte ble sendt i karantene.

Salatmangel

Noen dager etter at de stengte fabrikken gikk Bama tom for salat- og grønnsaksblandinger. Salatmangelen ble også tydelig i flere norske butikker.

– Det er nok tomt for det meste, sa kommunikasjonsdirektør i Bama, Pia Gulbrandsen, til TV 2 på lørdag.

Nå starter Bama igjen med produksjon av salater, babyleaf, begersalater og grønnsaksprodukter på fabrikken i Lier.

Det vil være noe redusert kapasitet i starten.

Trygg gjenåpning

Den administrerende direktøren sier at gjenåpningen skjer på en trygg og forsvarlig måte

– Vi har hatt ekstraordinære tiltak og retningslinjer på plass i fabrikken siden mars. Nå blir disse ytterligere forsterket. Det handler om strengere adgangskontroll, enda hyppigere desinfeksjon, avstand og segregering samt økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.

Fabrikken vil også sørge for god opplæring av sine ansatte.

– Det handler om strengere adgangskontroll, enda hyppigere desinfeksjon, avstandsbestemmelser samt økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.