Tordnet etter triumf: – Faen ta dere!

Valtteri Bottas var både glad og forbannet etter å ha kjørt først over målstreken.

FEIRET: Sjampanje-sprut etter Formel 1-runden i Russland. Foto: Maxim Shemetov
FEIRET: Sjampanje-sprut etter Formel 1-runden i Russland. Foto: Maxim Shemetov

Lewis Hamiltons jakt på Michael Schumachers legendariske seiersrekord i Formel 1 ble midlertidig satt på vent etter å ha havnet i trøbbel med dommerne søndag.

Lagkamerat Valtteri Bottas, som ofte havner i skyggen av nettopp Hamilton og har fått kritikk for det, vant VM-runden.

Bottas ropte av glede etter å ha kjørt over målstreken først i Russland Grand Prix søndag. Mercedes-føreren fulgte også opp med følgende kraftsalve:

– Jeg tror dette er et fint tidspunkt å takke kritikerne mine på. Til dem det måtte angå: «Faen ta dere!»

Det er finnens niende Grand Prix-seier i karrieren, og hans andre i år.

– Det var fint å få en seier igjen. Det er en stund siden. Jeg må holde momentumet gående. Jeg klarte å ta inn litt poeng på Lewis, så det handler om aldri å gi opp, sier Bottas i et intervju vist på V Sport.

Med tilsvarende bil og like forhold har imidlertid Hamilton vært overlegen av de to i år. Finnen har 161 poeng i verdensmesterskapet, Hamilton 205. Det gjenstår sju runder av sesongen.

Tidsstraff for Hamilton

Bottas vant foran Red Bulls Max Verstappen og nettopp stallkamerat Lewis Hamilton. Sistnevnte fikk tidsstraff på til sammen ti sekunder.

Hamilton står med 90 Grand Prix-seirer og var storfavoritt til å vinne også i Sotsji etter å ha kjørt inn til beste startspor. Han ledet også løpet klart da han ble straffet.

Straffen fikk han for å ha gjort to forsøks-starter i depotet mens løpet var stanset. Det resulterte i to femsekundere, som gjør det vanskelig for ham å vinne VM-løpet. Samtidig kan det medføre flere prikker på racingførerkortet.

– Latterlig

Hamilton har allerede åtte prikker og risikerer derfor å få startnekt hvis han får flere.

– Hva skjedde? Hva skjedde? De oppstartene i depotet, vi fikk fem sekunder for hver? Hvor står det i regelboka? sa en tydelig opprørt Hamilton på radioen.

Etter et stopp i depotet på runde 17 lå Hamilton dermed helt nede på ellevteplass bak sin gamle rival Sebastian Vettel i hans Ferrari.

– Dette er latterlig, kunne man høre Hamilton si da han startet jakten på de ti som var foran ham.

Etter målgang ville ikke briten utdype hva som skjedde.

– Det betyr ingenting. Det er over nå. Jeg tar poengene jeg fikk, og gratulerer Valtteri, sier han.

(©NTB/TV 2)