Casper Ruud imponerte igjen - klar for semifinale

Suveren i det siste settet mot Ugo Humbert.

Casper Ruud er klar for semifinalen i ATP 500-turneringen i Hamburg.

Det etter å ha slått franske Ugo Humbert med 7-5, 3-6, 6-1 i kvartfinalen.

– Det fungerer bra nå. Jeg spiller bra, jeg føler meg bra og får mer selvtillit for hver kamp jeg spiller, sier Ruud i et intervju vist på Eurosport.

Dermed revansjerte Ruud tapet for 22-åringen i Auckland i januar.

– Det var en tøff kamp mot en vrien venstrehendt spiller som har god serve. Det er ikke meningen å virke høy på pæra, men jeg føler ikke at det var min beste kamp de siste ukene selv om jeg vant. Jeg fightet iallfall bra, tenkte at hver ball er viktig og sto i det, sa Ruud til NTB.

– Jeg klarte å stjele til meg 1. sett litt heldig ved å redde noen settballer. I 2. sett spilte han bra, mens jeg ikke var helt på topp, men jeg greide heldigvis å snu det. Jeg er fornøyd med avslutningen og med at jeg kom meg videre.

Ny revansj?

Lørdag møter han femteseedede Andrej Rublev i kamp om finaleplass. Russeren er nummer 14 på ATP-rankingen.

I fjorårets turnering nådde Rublev finalen, etter å ha slått ut Ruud i andre runde.

– Han er en tøff og farlig spiller. Han føler seg bra på disse banene her. Jeg må være klar for en tøff kamp. Han er høyere ranket enn meg, en bedre spiller enn meg. Jeg er underdog, så jeg vil prøve å gjøre mitt beste. Forhåpentlig vil jeg få revansj fra i fjor.

Unngikk sett-tap

I første sett avverget Ruud to settballer i egen serve på stillingen 5-4 til Humbert. Han holdt nervene under kontroll gjennom et maratongame som gikk til deuce gang på gang, og til sist greide han å utnytte en av sine mange gameballer.

Deretter skaffet han seg raskt to bruddballer i motstanderens serve og brøt til 6-5 før han servet hjem det første settet etter 65 minutters spill.

I neste sett var det Humbert som brøt til 3-1. I et nytt maratongame sikret Ruud seg til sammen fire bruddballer i forsøket på å svare direkte, men til sist halte franskmannen servegamet i land og ledet 4-1.

Ruud misbrukte en ny bruddball i sjuende game, men motstanderen avgjorde settet rett før kampuret rundet to timer.

Suveren avslutning

I avgjørende sett brøt Ruud blankt til 2-0. Humbert prøvde å svare og ledet 30-0 i nordmannens serve, men Ruud slo seg ut av problemene ved å vinne fire poeng på rad.

Humbert solgte seg dyrt og avverget tre bruddballer på 3-0, men neste gang franskmannen servet skaffet Ruud seg tre nye bruddballer og gikk opp i 5-1. Så servet han hjem settet og kampen.

Dermed fortsetter Ruud den gode grussesongen.

– Jeg liker å spille på grus. Jeg gledet meg til grussesongen i vår, så det var litt synd med pausen, men jeg er veldig glad for at jeg får spille på grus nå. Jeg var motivert og klar for det, sier Ruud.

Relatert