Her er Sørloth på sin første trening med RB Leipzig

Alexander Sørloth (24) fikk sitt første møte med nye lagkamerater i Bundesliga-klubben.

Rundt kl. 11 torsdag var Alexander Sørloth (24) i gang med sin første trening som RB Leipzig-spiller etter overgangen og signeringen av en femårskontrakt.

Et pressekorps på rundt 20 fotografer og journalister hadde møtt opp for å se nordmannen i aksjon ved RB Leipzig Training Center et steinkast unna Red Bull Arena i utkanten av Leipzig.

Kameraene klikket og dreiet seg i takt med bevegelsene til Sørloth i de 15 minuttene det var åpent for pressen.

Nå skal han lære tysk
Sørloth kom ut sammen med danske Yussuf Poulsen og var på gruppe med blant andre svenske Emil Forsberg under en øvelse hvor man skulle holde ballen i luften mens man bevegde seg mot et dukkemål.

Å holde seg tett med skandinavene Forsberg og Poulsen i starten kan være greit for Sørloth, som innrømmet på onsdagens pressekonferanse at han fremdeles har en del å gå på når det kommer til de tyske språkkunnskapene.

– De er dårlige. Veldig dårlige. Jeg må starte med timer, og forhåpentligvis lærer jeg raskt. Det viktigste i starten er å lære seg fotballvokabularet, sånn at jeg kan henge med på det treneren sier, sa Sørloth.

Tviler på Sørloth fra start
På pressekonferansen etter torsdagens trening sa Leipzig-trener Julian Nagelsmann at han tviler på at han slipper Sørloth til direkte i startoppstillingen til helgens kamp mot Bayer Leverkusen.

– Kanskje han kommer innpå, men trolig ikke fra start. Han har ikke trent på to-tre uker. Det er en risiko å ta. Alex kan ikke alle navnene på medspillerne engang. Da må det skje mye de to neste dagene. Hos meg og også hos ham, sa treneren på pressekonferansen.

RB Leipzig åpnet sesongen med 3-1-seier over Mainz og møter Bayer Leverkusen på bortebane lørdag i det som kan bli Sørloths debut.

Nagelsmann mener Sørloth har mange kvaliteter som kan bidra til å løfte laget. Spesielt trakk han frem nordmannens fysikk.

– Alex vil gi oss en større fysisk tilstedeværelse, spesielt mot motstandere som ligger lavt. Han har dessuten god hurtighet, han er god til å avslutte med begge bein, og han kan spille som eneste spiss og også med en spisspartner, mente han.

Relatert