Champions League-drømmen lever – Molde slo voldsomt tilbake

Molde lå under 0-2, men etter en sterk andreomgang endte det 3-3 på Aker Stadion.

Molde - Ferencváros 3-3

Etter å ha ligget under 0-2 for Ferencváros, slo Molde kraftig tilbake i den første play off-kampen til Champions League.

Scoringer fra Leke James, Magnus Wolff Eikrem og Martin Ellingsen sørget for at Molde gikk opp i 3-2-ledelse med sju minutter igjen.

Ferencváros fikk straffespark fem minutter før slutt. Ola Brynhildsen ble truffet i armen. Ihor Kharatin var sikker fra krittmerket.

Dermed endte kampen 3-3 på Aker Stadion.

Molde-trener Erling Moe klarer ikke å forstå hvorfor ungarerne fikk straffespark like før slutt.

Se situasjonen og alle scoringene øverst i saken!

– Det er ikke straffespark. Da må noen forklarer meg hvorfor. Det er fra 1,5 meter, han holder armen inn til kroppen og vrir bort kroppen. Hvordan de får det til å bli straffe forstår jeg ikke. Men sånn er det, sier en frustrert Erling Moe på pressekonferansen etter kampen.

Den ungarske motstanderen har fordel av tre bortemål og vil gå videre med 0-0 i returoppgjøret i Budapest kommende tirsdag.

Molde-treneren er selvsikker før bortekampen.

– Jeg er stolt over den karakteren vi viser. Vi ligger under 0-2 , får to tøffe i trynet på et veldig sjelden visitt i vår sekstenmeter. Så reiser vi oss. Det viser karakter og gir bud om at de skal få slite der nede, sier Moe.

Mislykkes de, er Molde uansett sikret spill i Europa League-gruppespillet.

Marerittstart for Molde

Det tok bare seks minutter før tidligere Aalesund- og Stabæk-spiller Franck Boli sendte gjestene i ledelsen etter et lavt innlegg foran mål.

Molde spilte under pari i den første omgangen. Ferencváros og Tokmac Nguen viste seg frem fra en god side, men det stod 1-0 til bortelaget til pause.

Sju minutter ut i andre omgang ble det mer Ferencváros-jubel. Myrto Uzuni headet inn 2-0.

Fantastisk snuoperasjon

Så viste Molde seg fra en helt annen side. Bare to minutter etter 2-0-scoringen, fikk Molde hjørnespark.

Magnus Wolff Eikrem fant Leke James som stanget inn reduseringen.

Det ga selvtillit og etter 64 minutter var utligningen et faktum. Etter et lekkert angrep flikket Eirik Hestad ballen videre til Magnus Wolff Eikrem som på en lav volley satte inn utligningen.

Kvarteret før slutt ropte Molde-spillerne på straffespark. Den spanske kamplederen Carlos Del Cerro Grande måtte se på VAR-skjermen da Leke James skjøt i armen på en snublende Ferencváros-forsvarer. Der konkluderte dommeren med at det ikke var en straffbar forseelse.

Men det gjorde ingenting. For kort tid etter headet Martin Ellingsen inn 3-2 og Molde hadde snudd kampen.

Ferencváros slo tilbake med mål etter straffespark fem minutter før slutt.

Relatert