Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

Casper Ruud vant første sett og ledet det andre da franske Benoit Paire ga seg i 1. runde av onsdagens ATP-turnering i tennis i Hamburg.

Videre: Casper Ruud er videre i ATP Hamburg, etter at motstanderen ga seg i første runde. Foto: Al Bello

Casper Ruud kommer fra to gode turneringer der han tok seg til 3. runde i US Open og semifinale i Roma. Mot franske Paire i Hamburg kom imidlertid ikke nordmannen skikkelig i gang i 1. runde i ATP 500-turneringen.

Benoit Paire. Foto: Daniel Bockwoldt

Blant annet tapte han sine to første servegame i første sett. Ruud utlignet riktig nok til 1-1, men lå etter hvert under 1-3. Den norske profilen våknet så til liv og snudde settet til seier 6-4.

I det andre settet vant Ruud egen serve, før han brøt franskmannens serve i gamet etter. Da ga franskmannen opp, trolig på grunn av skade – og Ruud kunne gå seirende ut av kampen.

Dermed er Ruud klar for andre runde der han møter Fabio Fognini. Italieneren er ranket som nummer 15 i verden. Ruud slo italieneren sist de møttes i nyvinningen ATP Cup i Australia i januar.

Gode turneringer

Søndag tok Casper Ruud tok seg til semifinalen i Roma Masters, der det ble stopp mot verdensener Novak Djokovic. På veien dit hadde den norske 21-åringen blant annet slått ut Matteo Berrettini, ranket som nummer åtte i verden, og Karen Khatsjanov, ranket som nummer 16.

I US Open uken før tangerte Ruud sin beste Grand Slam-prestasjon ved å spille seg fram til tredje runde. Der ble tap i tre strake sett mot Berrettini.

Casper Ruud er ranket som nummer 30 i verden, hans høyeste plassering på ATP-rankingen.

Turneringen i Hamburg varer til 27. september.