Trine Skei Grande blir takket av som Venstre-leder på partiets landsmøte førstkommende helg etter ti år som partileder. Nå venter nye oppgaver
Trine Skei Grande blir takket av som Venstre-leder på partiets landsmøte førstkommende helg etter ti år som partileder. Nå venter nye oppgaver Foto: Håkon Mosvold Larsen

Grande blir styreleder for Oslo Middelalderby

Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande blir styreleder i den nye stiftelsen Oslo Middelalderby.

Stiftelsen er opprettet på initiativ fra foreningen Middelalder-Oslo, som ledes av tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum, skriver Dagbladet.

I en pressemelding skriver stiftelsen at de har som mål å gjøre Oslos historie levende ved å samle inn midler til å gjenoppbygge deler av Oslos første bysamfunn. Det første prosjektet vil være å gjenoppbygge en bygård fra Middelalder-Oslo.

– Jeg har fått mange forespørsler om ulike verv etter at jeg varslet at jeg skulle gå av som statsråd og partileder. Jeg har ikke sagt ja til mange, men dette klarte jeg ikke å si nei til. Vi trenger perspektivet som historien gir oss om flerkultur og flerreligiøsitet, sier Grande til Dagbladet.

50-åringen blir takket av som Venstre-leder på partiets landsmøte førstkommende helg etter ti år som partileder. Valgkomiteen har innstilt kunnskapsminister Guri Melby som Grandes erstatter.

Fra før er det kjent at Grande er utnevnt som styreleder for fredsforskningsinstituttet Prio.

(©NTB)