reiselivsnæringen får én milliard:

– Får vi ikke omsetning i vinter, har vi et problem

Regjeringen innfører en kompensasjonsordning på inntil en milliard kroner for reiselivsbedrifter. I tillegg vil de gi 250 millioner kroner til omstilling.

På Camp Tamok i Tamokdalen i Troms skulle det etter planen være fullt av utenlandske turister om en måneds tid. For bedriften står utenlandske turister for 95 prosent av besøkene.

Vintersesongen er nemlig alfa og omega for selskapet. Til nå har de 30 prosent av fjorårets omsetning booka inn.

– Får vi ikke omsetning i vinter, har vi et problem, erkjenner Hatlen-Stokke.

– Uten turistene er ikke dette levedyktig

Selskapet kan blant annet by på snøhotell, og turer med huskyer, men med stengte grenser er ikke dette prosjektet levedyktig, mener konserndirektøren.

– Gjestene vil komme, men får ikke lov. Den dagen de får lov, tror jeg vi får en ketchup-effekt, tror han.

Viderefører kompensasjonsordningen

Mandag kunngjorde regjeringen at de innfører en kompensasjonsordning på inntil én milliard kroner for reiselivsbedrifter.

Ordningen skal gjelde fra september til og med desember 2020 og innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter, ifølge forslaget.

– Jeg er super positiv til at de viderefører kompensasjonsordningen, men jeg stiller spørsmål ved hvorfor det kommer så seint, sier han.

Bekymret

Til tross for regjeringens krisehjelp, blir han ikke mindre bekymret for den kommende vinteren.

– Dette kommer til å bli knalltøft for alle og enhver, og det handler om å overleve. Det brenner, og mange vil ikke klare nettopp det, sier han til TV 2.

Relatert