KAN BLI TOMT: Ruccula mix er et av mange produkter som Bama selger som det kan bli mangel på i butikkhyllene som følge av at de stenger salatfabrikken sin. Det er uvisst når den åpner igjen.
KAN BLI TOMT: Ruccula mix er et av mange produkter som Bama selger som det kan bli mangel på i butikkhyllene som følge av at de stenger salatfabrikken sin. Det er uvisst når den åpner igjen. Foto: Bama

Bama stenger salatfabrikk: - Vil gå raskt tomt

Bama sier at det kan gå raskt tomt for salat- og grønnsakblandinger i hele landet etter at de besluttet å stenge en fabrikk som følge av koronasmitte.

Kommunikasjonsdirektør i Bama, Pia Gulbrandsen, sier til TV 2 at tre ansatte ved salatfabrikken på Lierstranda i Lier kommune har fått påvist covid-19 i løpet av helgen.

Som følge av at tre personer er bekreftet smittet, har Bama besluttet å stenge avdelingen til situasjonen er avklart.

Avdelingen, Bama Industri, er den største produksjonsenheten til selskapet. De produserer ferdig kuttet og vasket salat, grønnsaker og frukt.

Kan gå tomt

Som følge av at fabrikken er stengt, forventer Bama mangel på disse produktene.

SALATMANGEL:
SALATMANGEL: Foto: Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama sier det vil gå raskt tomt for produktene fra salatfabrikken i hele landet. Foto: Bama

– Vi produserer på ordre hver eneste dag, så det vil gå raskt tomt for produktene i hele landet, sier Gulbrandsen til TV 2.

– Det er selvfølgelig leit at det vil gå tomt, men vår viktigste oppgave nå er å ta vare på de ansatte og hindre videre smittespredning, sier hun.

Til Drammens Tidende, som først omtalte saken, sier Gulbrandsen at det ikke skal være fare for smitte på produktene som lages ved fabrikken.

– Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat. Tiltakene våre handler om smittevern, ikke mattrygghet, sier hun.

Venter flere testsvar

Bama fikk beskjed om det første smittetilfellet sent fredag kveld. Da hadde ikke den ansatte vært på jobb siden onsdag.

Lørdag ble ansatte som ikke følte seg hundre prosent vel, sendt hjem. Søndag ble to nye tilfeller bekreftet, og da besluttet Bama å stenge fabrikken.

Det står etter forholdene bra til med de koronasmittede ansatte.

– Det viktigste for oss er å bidra til å forhindre videre smittespredningen. Vi har hatt tett dialog med lokale helsemyndigheter siden fredag og forholdt oss til deres veiledning. Når vi nå stenger produksjonen, skjer det på eget initiativ, for å være på den sikre siden til situasjonen er avklart, sier Gulbrandsen til TV 2.

Hun sier at de forventer resultater på tester av andre ansatte i dag og i morgen.

– Vi har ikke når vi starter opp produksjonen igjen, men håper det kan skje relativt raskt. Mens vi venter på det, desinfiserer vi fabrikken, sier Gulbrandsen.