Scenen vaskes i forkant av søndagens Emmy-utdeling. Kun vert Jimmy Kimmel deltar fra scenen. Foto: Chris Pizzello/ AP / NTB
Scenen vaskes i forkant av søndagens Emmy-utdeling. Kun vert Jimmy Kimmel deltar fra scenen. Foto: Chris Pizzello/ AP / NTB

Klart for Emmy-utdelinger over videolink

HBO-serien «Watchmen» ligger an til å sanke flest priser under Hollywoods første store prisutdeling etter at pandemien rammet. Showet foregår over videolink.

Det blir ingen røde løpere under årets Emmy-utdeling, som er TV-bransjens svar på Oscar-showet. Komiker Jimmy Kimmel skal lede sendingen fra en tom sal i Los Angeles, som fortsatt er under streng lockdown.

Årets nominerte har fått tilsendt kameraer som de kan sette opp i egne stuer, hager eller til og med soverom. De har også blitt oppmuntret til å være kreative i både takketaler og valg av sted å sende fra. Dermed kan sendingen by på mange overraskelser.

– De aner ikke hvordan det kommer til å se ut. Det er som å kaste terning, skriver kommentator Pete Hammond i filmmagasinet Deadline.

Prisutdelingen kommer etter noen måneder hvor TV-serier har betydd ekstra mye for mange.

– Vi får muligheten til å hylle TV i et år hvor TV virkelig fortjener å bli feiret, fordi TV har fått oss gjennom dette året på mange måter. Det har virkelig vært en av de tingene som har samlet oss, sier produsent for Emmy-sendingen Reginald Hudlin.

Når det gjelder selve utdelingen, er årets storfavoritt superheltserien «Watchmen», med 26 nominasjoner. En annen HBO-serie, «Succession», følger med 18 nominasjoner. Det samme antallet nominasjoner har hvitvaskingsdramaet «Ozark» på Netflix.

Det er noen av de gjeveste prisene som skal deles ut søndag, mens enkelte priser innen andre kategorier allerede er delt ut i løpet av uken. Årets kanskje mest elleville internasjonale TV-snakkis, dokumentarserien «Tiger King: Murder, Mayhem and Madness», fikk ikke pris i noen av de seks kategoriene den var nominert, skriver Variety.

(©NTB)