Fire mål av Son og fire assist fra Kane: – Det er helt ekstremt!

Southampton tok ledelsen, men deretter handlet alt om Heung-min Son og Harry Kane.

Southampton – Tottenham 2-5:

Se alle scoringene øverst!

Tottenham nedsablet Southampton med 5-2, etter utrolige fire mål av Heung-min Son. Angrepsmakker Harry Kane stod for fire målgivende pasninger til lagkameraten, før han selv satte inn 5-1-scoringen for Spurs.

Bragden fikk ekspertene til å dra frem de store superlativene.

– Fire mål av Son og fire assist og scoring av Kane. For en dødelig duo. Det er helt ekstremt, mente TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

De fire scoringene gjør at Son er en av kun 28 spillere som har scoret fire i en og samme kamp i Premier League. Ifølge OptaJoe er det første gang i Premier League-historien at en spiller serverer fire målgivende pasninger til samme spiller i en kamp. Dermed ble Kane historisk.

Tre scoringen annullert
Både Tottenham og Southampton fikk ballen i nettet i løpet av de første 15 minuttene. Harry Kanes scoring ble imidlertid annullert for offside i forkant, mens Danny Ings' fulltreffer ble underkjent på grunn av hands.

I det 26. minutt måtte Kane se nok en scoring bli annullert på grunn av offside.

– Begge scoringene til Kane ble korrekt annullert, for offside-situasjonene i forkant var klare, slo TV 2-kommentator Peder Mørtvedt fast.

I det 31. minutt fikk Danny Ings sitt andre nettsus for dagen – og denne gang ble scoringen godkjent. Fra skrått hold overlistet han Hugo Lloris i Tottenham-målet med en klasseavslutning.

– Det var en prestasjon av de sjeldne å få satt den ballen i mål. Den fjerde ballen som ble satt i nettet denne formiddagen, den ble stående, sa Mørtvedt.

På overtid av første omgang slo Spurs tilbake. Harry Kane fant Heung-min Son med en lekker pasning på første touch. Sør-koreaneren gjorde ingen feil alene med keeper og lurte ballen i det lengste hjørnet. Son scoret dermed i sin tredje strake kamp mot Southampton.

– Kontringsspill av høy klasse av Tottenham, mente Mørtvedt.

Son og Kane
Rett etter pause presenterte Son seg igjen. Nok en gang var det Kane som stod for den målgivende pasningen da han tredde ballen gjennom Southampton-forsvaret. Son var sikker som banken alene med keeper og sendte Spurs i føringen 2-1.

– Han er effektiv, rask og presis og han er tomålsscorer, utbrøt Mørtvedt etter scoringen.

I det 64. minutt fant Kane lagkamerat Son for tredje gang. Son var nok en mutters alene med keeper. Og nok en gang satte han effektiv ballen i mål og fullførte sitt hat trick.

– For en dødelig duo. Tre mål Son, tre assist Kane! Og dette var Sons første hat trick i Premier League, sa en imponert Mørtvedt etter 3-1-scoringen.

Kane var ikke ferdig med å servere Son, og Son var ikke ferdig med å score. I det 73. minutt scoret Son sitt fjerde for dagen, og Kane bokførte sin fjerde (!) assist.

– Det er rett og slett for bra til å være sant. Det er nesten ekkelt gjort mot Southampton, mente Mørtvedt.

Ti minutter før slutt var Harry Kane ferdig som servitør. Han satte selv inn 5-1-scoringen fra kloss hold, og scoret dermed sitt første for sesongen.

Helt på tampen fikk Southampton straffespark etter en hands i feltet ble sjekket av VAR. Danny Ings tok straffen og satte inn et trøstemål for Southampton.

Tottenham vant 5-2 og tok et buks oppover på tabellen.

Relatert