FORBANNA: Christian Gauseth hadde problemer med å kontrollere følelsene da han gikk til pause.
FORBANNA: Christian Gauseth hadde problemer med å kontrollere følelsene da han gikk til pause. Foto: Trond Reidar Teigen

Gauseth tordnet mot egne lagkamerater: – De må komme seg til h****** av banen

Mjøndalens Christian Gauseth sparte ikke på kruttet da han stilte til pause-intervju i kampen mot Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08–Mjøndalen 2–0

— Det er folk her som ikke ser ut til å ville spille. De må komme seg til helvete av banen, for de har ingenting her å gjøre. Folk som er så redd og engstelig. Å bomme på alle pasningene på en omgang, det er helt utrolig at det går an. De skal ut rett og slett! De skal ut! tordnet Christian Gauseth i pausen da Eurosport intervjuet ham.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var tydeligvis enig med den rutinerte midtbanespilleren. Tre spillere ble byttet ut i pausen. Men Mjøndalen-treneren var skuffet over Gauseths kommentarer i pausen.

– Det synes jeg er unødvendig. Vi lider sammen om dette. Vi gjør ikke bytter i pausen for å få syndebukker, vi gjør det for å endre kampen. Jeg tror ikke vi skal rette fingeren mot hverandre, sier Hansen til Eurosport etter kampen.

Det var Gauseths første kamp siden 5. juli. Den rutinerte midtbanespilleren har slitt med skade lenge, men returen ble ikke som han hadde sett for seg.

Sarpsborg hadde få problemer med å ta seg av Mjøndalen. Gjestene gikk på sitt fjerde strake nederlag.

Tapet betyr at Mjøndalen fortsatt er på nedrykksplass i Eliteserien, ett poeng bak Start på kvalifiseringsplassen. Sarpsborg på sin side tok kvelden på øvre halvdel av tabellen, med 23 poeng på 7.-plassen.

Resten av runden i Eliteserien spilles søndag.

Allerede etter tre minutter fikk bruntrøyene sin første kalddusj da Sarpsborgs lånesoldat Tobias Heintz skaffet straffespark. Lagkamerat Mos Abdellaoue var iskald fra straffemerket.

Sarpsborg kontrollerte det meste som skjedde ute på kunstgresset mot et tafatt Mjøndalen. Like før halvtid doblet Ole Jørgen Halvorsen ledelsen da han feide ballen i nettet etter et flott innlegg av Jonathan Lindseth.

– Jeg fatter ikke hvordan vi kan holde på sånn her, sa Vegard Hansen til Eurosport i pausen.

Andre omgang forløp uten de største sjansene til noen av lagene. Sarpsborg kontrollerte inn seieren og var nærmere 3-0 enn Mjøndalen redusering.

– Vi må se på hva som er storyen her. Den er at vi ser ut som om vi ikke møter opp til kampen. Det kan vi ikke akseptere. Dette blir en tøff høst, dersom vi skal stå sammen, da må alle ville dette. Alle sammen, sier Gauseth til Eurosport etter kampen.

Mjøndalens neste sjanse til å bryte tapsrekken er hjemmemøtet mot Viking, mens Sarpsborg tar den korte turen til Drammen for å møte Strømsgodset.