INNSPILLING: MS Finnmarken blir i disse dager brukt som hotellskip i forbindelse med innspillingen av Mission Impossible.
INNSPILLING: MS Finnmarken blir i disse dager brukt som hotellskip i forbindelse med innspillingen av Mission Impossible. Foto: Marianne Løvland

Ny test viser at det ikke var koronasmitte på Hurtigruten-skip likevel

En person om bord Hurtigrutens skip MS «Finnmarken» har testet positivt for covid-19.

Søndag har personen testet seg på nytt, og den andre testen var negativ, melder Åndalsnes avis.

Det var lørdag at den første meldingen om den positive testen ble kjent.

– Hurtigruten fikk lørdag ettermiddag beskjed om at en gjest på MS «Finnmarken» har testet positivt for covid-19. Vedkommende er utenlandsk statsborger og er tilknyttet charteroppdraget hurtigruten leier ut «Finnmarken» til, sa pressevakt i Hurtigruten, Øystein Knoph.

Det var VG som omtalte saken først.

MS Finnmarken blir leid ut og brukt som hotellskip i forbindelse med innspillingen av den nye Mission Impossible-filmen som spiller inn scener i Norge for øyeblikket.

Den smittede tilhører selskapet Truenorth, som organiserer filminnspillingen.

Per Henry Borch, som fungerer som kontaktperson for Truenorth Norge, bekrefter til NTB at den smittede ikke tilhører skipets mannskap, men vil ellers ikke kommentere saken.

Vedkommende ankom MS «Finnmarken» i Hellesylt lørdag formiddag.

– Personen har ingen symptomer på sykdom og blir lørdag ettermiddag testet på nytt. Resultatet på test nummer to er ventet i løpet av lørdag kveld eller søndag. Ingen andre på skipet har symptomer på sykdom, sier Knoph videre.

Den smittede personen blir nå isolert på land, etter råd fra FHI. Hurtigruten er i dialog med helsemyndigheten lokalt og nasjonalt og følger alle råd og anbefalinger fra dem.

– Når Hurtigruten får klarsignal fra myndighetene vil skipet seile til Åndalsnes lørdag kveld som planlagt, uten vedkommende om bord, opplyser Knoph.

Relatert