HISTORISK: Casper Ruud er klar for semifinalen i Roma Masters.
HISTORISK: Casper Ruud er klar for semifinalen i Roma Masters. Foto: Pool

Ruud klar for historisk semifinale – møter verdenseneren

For første gang er Casper Ruud klar for semifinalen i en ATP-1000-turnering. Verdensener Novak Djokovic er neste motstander.

Casper Ruud (21) er klar for semifinalen i Roma Masters etter å ha slått ut hjemmehåpet Matteo Berrettini 4-6, 6-3, 7-6 (7-5). Det ble høydramatisk og nervepirrende mot slutten, men etter en knallsterk avslutning klarte Ruud å ta seg videre.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si om kampen, det var en sinnssyk kamp, sier Casper Ruud på Eurosports sending.

– Dette var utrolig gøy, sier pappa Christian Ruud til Eurosport.

En meget sterk prestasjon ettersom italieneren er rangert som nummer åtte i verden, mens Ruud er rangert som nummer 34.

– Det er den første topp-ti seieren til Casper. Han gjør stadig nye meritter i karrièren, og det er gøy å se på, sier faren.

21-åringen fra Snarøya kom under etter første sett, men hentet seg inn igjen da det gjaldt. Det siste settet havnet i tiebreak, og Ruud viste mesterlig klasse da han holdt hodet kaldt og kom tilbake etter at italieneren hadde fått en god start.

– Jeg prøvde å holde meg til kampplanen, men det er ikke lett mot topp-ti spillerne. De har knapt svakheter. Jeg er veldig glad og stolt over det jeg klarte i dag, sier 21-åringen.

Med seier i kvartfinalen blir neste motstander verdensener Novak Djokovic som slo Dominik Koepfer senere lørdag.

– Hvem enn det blir så blir det en tøff motstander. Spesielt om jeg møter Djokovic, han er en av de største spillerne gjennom tidene. Jeg nyter øyeblikket, men i Norge pleier vi å si at ballen er rund, så alt kan skje, sier Ruud på Eurosports sending.

Berrettini slo nylig Ruud ut fra US Open, men på grusen i Roma var det nordmannen som gikk seirende ut av duellen.

Italieneren var fjerdeseedet før turneringen, men det var ingen hindring for Ruud som nå er klar for sin første semifinale i ATP-1000-turnering.

Relatert