TRENER: Jerv-trener Arne Sandstø må belage seg på at laget ikke får spille kamper fremover.
TRENER: Jerv-trener Arne Sandstø må belage seg på at laget ikke får spille kamper fremover. Foto: Ulveseth, Birte

Tre Jerv-kamper utsatt grunnet koronasmitte

Tre av Jervs 1. divisjonskamper er utsatt. Bakgrunnen er at en spiller på Jerv har testet positivt for korona. Troppen er satt i ti dagers karantene.

Det opplyser NFF i en pressemelding.

Kampene det gjelder er HamKam-Jerv mandag, Jerv-Ull/Kisa fredag og Lillestrøm-Jerv neste mandag.

- Det presiseres at Jerv som klubb har fulgt gjeldende protokoller. NFF vil nå, i samråd med medisinsk råd, vurdere om en skal gjennomføre en innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper. NFF vil komme tilbake til omberamming av nevnte kamper, skriver NFF.

– Selv om alle protokoller og rutiner er fulgt, har både klubber og NFF vært forberedt på at der kunne oppstå smitte i ett eller flere lag. Dette viser viktigheten av at klubbene følger alle smittevernråd strengt og er spesielt varsomme ved nye spillere inn i toppfotballpiloten, heter det videre fra NFF.

Det var fredag Jerv fikk beskjed om at en spiller var smittet av koronaviruset.

– Vi ble gjort oppmerksom på en positiv test i gruppa fredag. Dermed lukker vi ned gruppa og setter alle i karantene. Spillerne går i isolasjon, sier daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv til Agderposten.

– Vi handlet umiddelbart. Det har vært viktig for oss å følge alle protokoller og føringer. Vi har fått tilbakemelding fra forbundet om at vi har gjort alt rett, sier Christoffersen videre til lokalavisen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet koronasmitte i en klubb. Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

– Det er aldri noe kjekt å være først ut, konkluderer Christoffersen.

(©NTB)