ÅSTED: Den døde kvinnen ble funnet i sin leilighet i Oslo.
ÅSTED: Den døde kvinnen ble funnet i sin leilighet i Oslo. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak

Sønn siktet for drap på sin mor

Politiet har startet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet i Oslo fredag. Sønnen er pågrepet og siktet for drap.

Oslo politidistrikt fikk fredag ettermiddag opplysninger som ledet til at en voksen kvinne ble funnet død på en adresse i Oslo.

– Dødsfallet etterforskes som drap, og en mann er pågrepet og siktet for drap, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet fikk fredag kveld tak i nærmeste pårørende og kan bekrefte familierelasjonen mellom den døde kvinnen og den pågrepne mannen.

– Siktede er sønnen til kvinnen som ble funnet død, sier leder for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, til TV 2.

Informasjon fra helse

Metlid sier at det var informasjon fra helsevesenet som gjorde at politiet dro til adressen.

DRAP: Leder for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, sier at det var informasjon fra helse som gjorde at de dro til en leilighet fredag ettermiddag hvor en kvinne ble funnet død.
DRAP: Leder for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, sier at det var informasjon fra helse som gjorde at de dro til en leilighet fredag ettermiddag hvor en kvinne ble funnet død. Foto: Meek, Tore / NTB

– Vi fikk informasjon fra helse som gjorde at vi dro til en adresse, og det var opplysninger fra stedet som da medførte til at vi ivarksette en etterforskning, sier hun.

Kvinnen ble funnet i en leilighet, opplyser Metlid.

Ikke avhør

FORSVARER: Advokat Marijana Lozic sier at det ikke har vært noe tema ennå om hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen.
FORSVARER: Advokat Marijana Lozic sier at det ikke har vært noe tema ennå om hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen. Foto: Anders Stensås / TV 2

Den pågrepne mannen har fått oppnevnt advokat Marijana Lozic som forsvarer.

Lozic sier hun har hatt en lengre samtale med klienten sin fredag kveld.

– På grunn av sakens omstendigheter er det bestemt at det ikke blir avhør i kveld, sier advokaten til TV 2.

Hun ønsker ikke å gå inn på innholdet i møtet med klienten, men sier at de ikke har snakket om hvordan han stiller seg til siktelsen.

Det er planlagt avhør av mannen lørdag.

Relatert